Οι πολίτες κρίνουν την ποιότητα εκπροσώπησης στη διοίκηση του Κράτους

Οι πολίτες κρίνουν την ποιότητα εκπροσώπησης στη διοίκηση του Κράτους
23 Απριλίου, 2023

Οι πολίτες κρίνουν την ποιότητα εκπροσώπησης στη διοίκηση του Κράτους

Γιατί ο Απόστολος Τσαλταφερίδης βουλευτής

 

του Γιώργου Ροδάκογλου

Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πέλλας, ο Απόστολος Τσαλταφερίδης, έκανε μια προεκλογική ομιλία που ξεχώρισε για τη σαφήνεια και την ευθύτητα των επιχειρημάτων του. Αν και δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή, προτείνει σαφείς λύσεις και δεν χρησιμοποιεί αόριστες δηλώσεις για να κερδίσει τις ψήφους των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο, εκφράζει την ανανέωση στον πολιτικό στίβο και ξεχωρίζει από τους παλαιότερους πολιτικούς της περιοχής. Κατανοώ ότι το άρθρο μου προέρχεται από τις δικές μου παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψηφίου βουλευτή στα Γιαννιτσά αλλά ωστόσο δεν περιλαμβάνει καμία προκατάληψη ή προδιάθεση για το κοινό. Είναι απλώς οι δικές μου παρατηρήσεις και σκέψεις και δεν έχουν καμία πρόθεση να επηρεάσουν ή να προκαταλάβουν τον αναγνώστη. Εξάλλου η αντικειμενικότητα και η ακρίβεια είναι σημαντικές αξίες για την αποτελεσματική επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων.

Μένω σε τρείς από τις προτάσεις του κυρίου Τσαλταφερίδη τις οποίες θεωρώ πολύ εύστοχες για τη σωτηρία της περιοχής. Η πρώτη αφορά στην ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής και τμημάτων στο νομό μας. Η πρόταση που διατυπώθηκε είναι πράγματι σημαντική και μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις για την περιοχή. Η ύπαρξη ενός πανεπιστημίου στο νομό Πέλλας μπορεί να προσελκύσει ταλαντούχους φοιτητές από διάφορες περιοχές της χώρας, που θα φέρουν νέες ιδέες και ενέργειες στον τόπο. Επιπλέον, η παρουσία μιας πανεπιστημιακής σχολής μπορεί να προσελκύσει εταιρείες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης ή ακόμα και εργασίας μετά την αποφοίτησή τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και οικονομική κοινότητα στην περιοχή. Ωστόσο, η υλοποίηση αυτής της πρότασης απαιτεί σημαντικά οικονομικά και οργανωτικά κόστη, καθώς και τη στήριξη των τοπικών αρχών και της κοινωνίας γενικότερα. Παραταύτα αν υλοποιηθεί σωστά, μπορεί να είναι μια ιδανική  επενδυτική κίνηση

.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην υλοποίηση του φράγματος του Αλμωπαίου. Το έργο αν και έχει θεωρηθεί σημαντικό από πολλούς ειδικούς, καθώς αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην περιοχή, ωστόσο εγκαταλείφθηκε. Το φράγμα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει ως πηγή πόσιμου νερού για τους κατοίκους της περιοχής και για τη γεωργία ενώ επίσης αναμένεται να προστατεύσει την περιοχή από πλημμύρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του φράγματος του Αλμωπαίου είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο και απαιτεί σημαντικές επενδύσεις, αλλά είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την υλοποίηση του κάτι για το οποίο δεσμεύεται ο κύριος Τσαλταφερίδης ότι θα το κάνει σημαία στην πολιτική του καριέρα.

Η τρίτη πρόταση αφορά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή. Ο νομός διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του τουρισμού και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Με τη σωστή διαχείριση και προώθηση των πόρων της περιοχής, λίμνη Βεγορίτιδα, Λουδίας, ορεινές κορυφές του Παΐκου, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μπορεί να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν που θα προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε έως τώρα και ειδικότερα με την περιοχή της Αρχαίας Πέλλας και το brad name Μέγας Αλέξανδρος.

Αμφότερες οι προτάσεις μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην περιοχή του νομού Πέλλας και στη ζωή των ανθρώπων. Είναι σημαντικό να έχουμε στους θεσμούς μας ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένα πλάνα για το μέλλον του νομού και τον τρόπο ανάπτυξής του. Θα μου πείτε όμως, γιατί ο Τσαλταφερίδης και όχι κάποιος άλλος; Oι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την απόδοση του κάθε πολιτικού στο τέλος της θητείας του, και να κρίνουν την ποιότητα της εκπροσώπησής τους στην περιοχή. Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε πως η ικανότητα ενός πολιτικού ηγέτη είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας περιοχής, κάτι που έως τώρα έγινε αντιληπτό για όλους. Ο Aπόστολος Τσαλταφερίδης, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μια επιλογή λόγω των ιδεών και του προγράμματός του, και είναι δυνατόν να αναδειχθεί ως ένας αποτελεσματικός βουλευτής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του νομού Πέλλας.

Σχόλια