Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου λόγω «ευθιξίας» -Σενάρια για ανασχηματισμό
Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου λόγω «ευθιξίας» -Σενάρια για ανασχηματισμό
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομίας και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου λόγω «ευθιξίας». Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα και πλέον φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό.
Οι παραιτήσεις του ζεύγους των υπουργών ήρθαν μετά την αποκάλυψη ότι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό αργά τη νύχτα, υποβάλλοντας την παραίτησή του. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.
Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μια συνάντηση μετά την επιστροφή του Τσίπρα από την Τρίπολη, όπου θα βρεθεί για τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την παραίτηση Παπαδημητρίου
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του».
Πυκνώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό
Μετά την «έξωση» της Αντωνοπούλου και την αποχώρηση του Παπαδημητρίου, πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός κυβέρνησης θα μείνουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Προβληματισμός υπάρχει και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν βρεθεί εκτός κυβέρνησης, αναμένεται να εγκαταλείψει το υπουργείο Ναυτιλίας. Δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε η παραμονή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βαγγέλη Αποστόλου.
Ποιοι υπουργοί δείχνουν αμετακίνητοι
Όλα δείχνουν ότι ακλόνητο παραμένει το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς η διαπραγμάτευση για το χρέος και οι όροι της εξόδου από το Μνημόνιο είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση.
Κρίσιμες επιλογές, που θα δείξουν προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί ο κ. Τσίπρας, είναι αυτές στον χώρο της Δικαιοσύνης. Συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις θέσεις των κ. Κοντονή και Παπαγγελόπουλου, με δεδομένο ότι κατά την τελευταία υπόθεση με τη Νovartis, που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στην πολιτική αντιπαράθεση, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πιο συγκρατημένη στάση.
Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το Σκοπιανό σε διαπραγμάτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικό εταίρος Πάνος Καμμένος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ πιθανότητες για αναβάθμισησυγκεντρώνουν πρόσωπα της νεότερης γενιάς, όπως οι κ. Χαρίτσης και Λιάκος.
Για την πλήρωση του κενού του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ακουστεί το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί άλλο «μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεντάγωνο για συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο.
Πηγη:iefimerida.gr