Πολιτική ήττα θα ήταν να μην βάζαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Πολιτική ήττα θα ήταν να μην βάζαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
21 Οκτωβρίου, 2016

Πολιτική ήττα θα ήταν να μην βάζαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Αμανατίδης: «Η Ευρώπη τώρα πρέπει να δείξει ότι υλοποιεί τις αποφάσεις που η ίδια έχει πάρει»

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεότασης θα πρέπει να γίνει. Είναι θεσμική επιταγή»

Πολιτική ήττα θα ήταν να μην βάζαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, γιατί θα είχαμε υποκύψει στη διαπλοκή».

 

Σημεία Συνέντευξης του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα

Ø  Για τη Σύνοδο Κορυφής:

«… Είναι πολύ κρίσιμες οι συναντήσεις που έχει ο Πρωθυπουργός σήμερα και αύριο στο περιθώριο [της Συνόδου] με τον κ. Γιούνκερ, με τον κ. Σούλτς, με τον κ. Ολάντ και αύριο με την κα Μέρκελ για το ζήτημα του χρέους. Όπως γνωρίζετε, πρώτη μας προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και ταυτόχρονα η δειυθέτηση του ζητήματος του χρέους μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, που είναι και το τελευταίο Eurogroup.

Είναι μια μάχη, την οποία δίνουμε ως κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο.

Η αισιόδοξη προοπτική είναι ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και ζητάει να τηρήσουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και οι εταίροι μας.

Η χώρα στην εθινική της αυτή προσπάθεια έφερε αποτελέσματα. Έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση, πάμε για τη δεύτερη υποδόση στα τέλη Οκτωβρίου, πηγαίνουμε για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Όταν τα δεδομένα είναι ότι η χώρα έχει κάνει τα βήματα αυτά, κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Η Ευρώπη τώρα πρέπει να δείξει ότι υλοποιεί τις αποφάσεις που η ίδια έχει πάρει».

Ø  Για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την προσφυγική κρίση

«… Η Τουρκία έχει ελέγξει τις ροές της, η Ευρώπη πολύ σωστά κοιτάζει το θέμα των προσφυγικών ροών και προς άλλες περιοχές, οι οποίες είναι προς την Αφρική πλέον και ανοίγουν νέοι δρόμοι από εκεί. Συζητιούνται οι τρόποι ενίσχυσης των χωρών αυτών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην περιοχή, γιατί κανείς δεν θέλει να φύγει, όταν δεν έχει προβλήματα άμεσης επιβίωσης – και εννοώ πολέμους- οι οποίοι αναγκάζουν τον κόσμο να φύγει και η Ευρώπη συζητάει, αν θέλετε από τις λίγες φορές, τους τρόπους ενίσχυσης των χωρών εκεί στις πηγές και βέβαια η λύση του θέματος της Συρίας, που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, αλλά νομίζω ότι σωστά έχουν εστιάσει προς τα εκεί, στη λύση του προβλήματος».

Ø  Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΕΣΡ

«…Γιατί συνδέεται οτιδήποτε με το Συμβούλιο της Επικρατείας; Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεότασης θα πρέπει να γίνει. Είναι θεσμική επιταγή. Πρέπει να γίνει.

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε πάρει ναι, είτε πάρει όχι, πρέπει να γίνει το ΕΣΡ; Είναι θεσμικός παράγοντας; Πρέπει. Γιατί να μην συγκροτηθεί; Γιατί εδώ βλέπετε το μικροπολιτικό [συμφέρον]…

…Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ως θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητος και οι αποφάσεις του είναι σεβαστές. Από εκεί και μετά εγώ δεν θεωρώ ότι ήττα είναι αν θα κριθεί ένας νόμος αντισυνταγματικός. Πολιτική ήττα θα ήταν να μην βάζαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, γιατί θα είχαμε υποκύψει στη διαπλοκή».

 

Σχόλια