Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας
19 Ιουνίου, 2024

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

Την δυναμική ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων και σε κοινοβουλευτικό διπλωματικό επίπεδο, ώστε οι δύο χώρες να αντιμετωπίσουν από κοινού τις τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις (περιβαλλοντικές, πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή) για την Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνάντηση, που είχε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,  με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας.

«Η κοινοβουλευτική διπλωματία είναι κάτι το οποίο παίζει σημαντικό, ίσως λιγότερο θορυβώδη, ρόλο στις διεθνείς σχέσεις των χωρών. Είναι μία άμεση μορφή σχέσεων, γιατί οι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπροσωπούν απευθείας τους λαούς τους…» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Κ. Τασούλας, ο οποίος υπογράμμισε στη συνέχεια τους κοινούς δρόμους, που αξίζει να πορευτούν μαζί Ελλάδα και Γερμανία:

«Έχουμε πολλά κοινά σημεία, που αξίζει να συζητήσουμε. Έχουμε τις προκλήσεις της εποχής μας, τους πολέμους μέσα στην Ευρώπη με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την έξαρση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και πάλι, έχουμε την περιβαλλοντική κρίση, που μας επιβάλλει να ασχοληθούμε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…»

Από τη πλευρά της, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της γερμανικής Κ.Ο.Φ. κ. Lisa Badum στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε, ότι παρά τις δυσκολίες, που υπήρχαν στις ελληνογερμανικές σχέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, πλέον βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο:

«Αυτό, που θα επιθυμούσαμε είναι να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι πολιτικές μας σχέσεις, ώστε να έχουμε ένα άξονα και ένα επίπεδο κοινής πορείας Ελλάδας-Γερμανίας. Έχουμε εικόνα με το πόσο εξαιρετικούς ρυθμούς προχωράει ο ενεργειακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα. Το μέλλον, θα συμφωνήσετε, βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων γι’ αυτό, λοιπόν, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε αυτές τις επαφές…».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας κ. Θάνος Πλεύρης, ενώ από τη γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη: η Marina Bernhardt  (από το Γραφείο Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου), Carsten TraegerRainer Semet και Beuno Weissenbacher (Γερμανοί βουλευτές).

Σχόλια