Ανθοέκθεση Έδεσσας 2024: Ένας Παραδοσιακός Χορευτικός Πανηγυρικός Εορτασμός της Άνοιξης

Ανθοέκθεση Έδεσσας 2024: Ένας Παραδοσιακός Χορευτικός Πανηγυρικός Εορτασμός της Άνοιξης
14 Μαΐου, 2024

Ανθοέκθεση Έδεσσας 2024: Ένας Παραδοσιακός Χορευτικός Πανηγυρικός Εορτασμός της Άνοιξης

Οι γιορτές της Άνοιξης έγιναν ακόμη πιο λαμπερές στο Πάρκο των Καταρρακτών, καθώς δύο μέρες γεμάτες παράδοση και χαρά ανέδειξαν το δεύτερο Παιδικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ανθοέκθεσης Έδεσσας. Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου 2024, παιδιά από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων του Δήμου Έδεσσας ενώθηκαν για να γιορτάσουν την αγάπη τους για την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

 

Με τους ρυθμούς παραδοσιακών χορών από τη Μακεδονία και όλη την Ελλάδα, τα παιδιά μας έδωσαν μια εκπληκτική εμφάνιση που γέμισε τις καρδιές μας με χαρά και περηφάνια. Οι σύλλογοι που πήραν μέρος στην εκδήλωση ήταν: Πολιτιστικός Σύλλογος Ξανθογείων, Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυττών, Σύλλογος Ποντίων Άρνισσας, Σύλλογος Μικρασιατών Περαίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίτσας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας ΜΕΣΝΑ, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας Μέγας Αλέξανδρος, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φωτεινής, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου, Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Άγιος Θεόδωρος Γαβράς, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Άγρα και η Εδεσσαϊκή Λαογραφική Εστία.

 

Πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση, δεν είχε παρά να ενθουσιαστεί από την αφοσίωση των παιδιών μας προς την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Τα παιδιά αποδείχθηκαν οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας με τον πιο όμορφο τρόπο ότι η ταυτότητά μας ζει μέσα από την παράδοσή μας.

 

Η Ανθοέκθεση της Έδεσσας συνεχίζει να μας ενώνει. Ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε την Άνοιξη και την παράδοσή μας με αγάπη, χαρά και περηφάνια!

 

Σχόλια