“Σερραϊκή Γαστρονομία”

“Σερραϊκή Γαστρονομία”
13 Μαΐου, 2008

“Σερραϊκή Γαστρονομία”

Το Επιμελητήριο Σερρών, η Νομαρχία Σερρών και η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Σερρών, σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Σερραϊκή Γαστρονομία - 1ο Φεστιβάλ Σερραϊκής Μπουγάτσας", που διοργανώνεται στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2008, στη πόλη των Σερρών. Επίκεντρο της εκδήλωσής μας είναι να κατασκευάσουμε τη μεγαλύτερη "Μπουγάτσα" στον κόσμο για να καταγραφεί στο ρεκόρ Guinness και να καταστήσουμε γνωστή όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμα και σε όλο τον κόσμο, την «πατρότητα» του διακριτού προϊόντος του Νομού μας. Επίσης, βασική μας επιδίωξη είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της Σερραϊκής παραδοσιακής κουζίνας, με την καταγραφή παραδοσιακών συνταγών που παρασκευάζονται με τα εκλεκτά προϊόντα του Ν. Σερρών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσκληθούν να καταθέσουν τη δική τους συνεισφορά στη γαστρονομική αξιοποίησητων Σερραϊκών προϊόντων, διάφοροι φορείς του επισιτισμού όπως Αρχιμάγειροι, Ιατροί, Διαιτολόγοι, καθώς και ερευνητές της γαστρονομίας, λαογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων και Δημοσιογράφοι. Το ενδεικτικό πρόγραμμα του διημέρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά, στο δρόμο προς τον Άγιο Ιωάννη Σερρών, είναι: Σάββατο 31 Μαΐου 2008, 20:00 - 22:30 1η Γιορτή γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του Ν. Σερρών Με τησυμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας, νοικοκυρές από όλα τα σημεία του Ν. Σερρών θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές με πινελιές σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης. Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές και να έλθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της Σερραϊκής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής με τοπικά προϊόντα. Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, 10:00- 13:00 1ο Φεστιβάλ Σερραϊκής Μπουγάτσας Με τη συνεργασία των επαγγελματιών της Μπουγάτσας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων, θα παρασκευαστεί η μεγαλύτερη Μπουγάτσα στον κόσμο, σε φούρνο 20 μέτρων, με σκοπό να καταγραφεί στα ρεκόρ του Βιβλίου Guinness. Παράλληλες εκδηλώσεις - Προσκεκλημένοι Σε ειδικές εγκαταστάσεις περιμετρικά των χώρων της εκδήλωσης, θα επιδεικνύεται στους επισκέπτες ο τρόπος παρασκευής της Μπουγάτσας, καθώς και του Ακανέ, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, με παράλληλη προβολή των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του Ν. Σερρών. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, θεάματα και δράσεις για όλες τις ηλικίες επισκεπτών. Θα προσκληθούν και θα παρίστανται σημαντικά πρόσωπα του χώρου της Ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας, συγγραφείς και μελετητές, καλλιτέχνες, καθώς και ‘Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, για την καταγραφή του γεγονότος. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από όλα τα αρμόδια Υπουργεία της χώρας μας και τους Κρατικούς φορείς που έχουν σχέση με τα Αγροτικά προϊόντα και τον Τουρισμό. * Την εκδήλωση παρουσιάζουν η Μαρία Λόη και ο Χρήστος Νέζος. Δέκα ημέρες πριν την εκδήλωση θα σας αποσταλεί επίσημη πρόσκληση με το ενημερωτικό έντυπο της διοργάνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες και για την παρακολούθηση του σχετικού videoτης εκδήλωσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.bougatsaserres.gr

Σχόλια