10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
18 Δεκεμβρίου, 2006

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

E-mail: [email protected]

17/5/2006

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Πασχαλίδης παραβρέθηκε στη καλλιτεχνική μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (15 Μαΐου 2006 / Πνευματικό Κέντρο) όπου μιλώντας είπε μεταξύ άλλων:

«Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι ένα θετικό παράδειγμα συνδυασμένης εκπαίδευσης (γενικής – εξειδικευμένης – καλλιτεχνικής – επαγγελματικής). Τον Αύγουστο του 1996 με την ιδιότητα, τότε, του υφυπουργού Παιδείας είχα την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών ανταποκρινόμενος στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και μετά από συνεργασία με τον διευθυντή του Σχολείου κ. Αντ. Πατρώνα. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που 10 χρόνια μετά η λειτουργία του σχολείου και οι επιδόσεις του δικαιώνουν εκείνη την ιδρυτική πράξη καθώς σήμερα μπορούμε να μετρήσουμε και να συγχαρούμε εκατοντάδες νέους και νέες που ακολούθησαν και ακολουθούν τους δρόμους της μουσικής παιδείας, μιας τέχνης γοητευτικής, μιας διαχρονικής πάντα επίκαιρης επικοινωνίας. Συμπαραστάθηκα στο Μουσικό Σχολείο όταν χρειάστηκαν οι πρώτες υποδομές του και αναγνωρίζω σήμερα την ανάγκη της δικής του στέγης. Η άρτια μουσική εκδήλωση του σχολείου στα δεκάχρονα της λειτουργίας του δείχνει πως η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών, οι γονείς και βέβαια οι μαθητές του σχολείου αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας αλλά και την συμπαράστασή μας στα επόμενα βήματά τους».

Η πράξη ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών μαζί με τις άλλες παρεμβάσεις στον τομέα εκπαίδευσης του νομού ( αθλητικά – ειδικά σχολεία, κονδύλια για νέα σχολικά κτήρια, συντηρήσεις – αναπλάσεις - προμήθεια εξοπλισμού μέχρι την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης Πανεπιστημιακής Σχολής) είναι έμπρακτα δείγματα γραφής που άφησαν ίχνη στην περίοδο διακυβέρνησης 1996-2004. Οι συχνές εξαγγελίες για επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, στη παιδεία και το πολιτισμό βρίσκονται τελικά αντιμέτωπες με την πραγματικότητα που αποδεικνύει το όποιο αντίκρισμα αλήθειας και έργου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης παραβρέθηκε επίσης στην 11η χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας ( 14/5/2006 – αίθουσα Σχολείου Νέας Πέλλας) όπου αναφέρθηκε στην συνεχή και συστηματική υποστήριξή του στις κοινωνικές οργανώσεις του Ν.Πέλλας που στη διάρκεια της οκταετίας 1996-2004 χρηματοδοτήθηκαν για δράσεις πολιτισμού με πιστώσεις που ξεπέρασαν τα 5 δις δραχμές βοηθώντας πολλούς νέους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο της τέχνης και της δημιουργίας.

Σχετ. Φώτο.

 

Σχόλια