Άγριος ξυλοδαρμός μαθητών στην Έδεσσα: Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητών στην Έδεσσα: Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε
4 Νοεμβρίου, 2022

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητών στην Έδεσσα: Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών έρχεται στην δημοσιότητα όταν σε κεντρικό καφέ μπαρ της Έδεσσας πριν από περίπου δύο εβδομάδες μαθητές Λυκείου ήρθαν στα χέρια.

Όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα του protothema.gr θύμα ένα 16χρονο αγόρι όπου οι νταήδες έβγαλαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να το γρονθοκοπούν ενώ εκείνο προσπαθούσε να αμυνθεί.

Όταν φίλος του 16χρονου και συμμαθητής του προσπάθησε να τον βοηθήσει και να τον γλιτώσει από το μένος των θυτών εκείνοι επιτέθηκαν και στον ίδιο χτυπώντας τον με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα.

Οι δράστες σταμάτησαν να χτυπούν τους δυο μαθητές όταν ο ένας εκ των δυο θυμάτων έχασε τις αισθήσεις του. Αλγεινή εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί η στάση διερχόμενων οδηγών και περαστικών οι οποίοι δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον άγριο ξυλοδαρμό των ανήλικων παιδιών.

16xrona_ksylodarmos4
16xrona_ksylodarmos3
16xrona_ksylodarmos2
16xrona_ksylodarmos1

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Έδεσσας ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ένας εκ των φερόμενων δραστών και ο πατέρας του. Από την προανάκριση, το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες και τις καταθέσεις των θυμάτων προέκυψε ότι στο περιστατικό ενεπλάκησαν τουλάχιστον 6 ανήλικοι οι οποίοι συμμετείχαν στις βιαιοπραγίες, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση τους. Οι γονείς των θυμάτων έχουν καταθέσει μήνυση και η υπόθεση θα πάει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των θυμάτων ξυλοδαρμού, Αντώνης Ξυλουργίδης μίλησε στο protothema.gr: «Η παραβατικότητα των ανηλίκων και τα καθημερινά πλέον επεισόδια βίας δεν έχουν τεθεί στη δημόσια σφαίρα ως ένα μείζον θέμα που απαιτεί θεσμική αντιμετώπιση. Το σχολικό περιβάλλον δεν έχει ενεργό ρόλο εκ των πραγμάτων και η θεσμοθέτηση ψυχολόγου στα σχολεία δεν επέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι γονείς αμέτοχοι παρατηρούν ως φυσικό φαινόμενο την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους.

Το εν λόγω περιστατικό ηχεί ως σειρήνα στις συνειδήσεις όσων πιστεύουν ότι η παραβατικότητα ανηλίκων δεν αγγίζει ως φαινόμενο και την περιφέρεια. Λυπηρό το περιστατικό και αναμένουμε από την ελληνική αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ως αγέλη που σκορπά φόβο και τρόμο με ανεξέλεγκτα παρεπόμενα. Δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του φαινομένου και θα είναι δραματικό να θρηνήσουμε θύματα-ανήλικα παιδιά.»

Σχόλια