Αναφορά Καρασμάνη για τα ΕΠΑΛ του νομού

Αναφορά Καρασμάνη για τα ΕΠΑΛ του νομού
8 Μαρτίου, 2014

Αναφορά Καρασμάνη για τα ΕΠΑΛ του νομού

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα Υπομνήματα του Δήμου Έδεσσας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα εκπαιδευτικά κενά στα τμήματα ειδικότητας Ιατρικών Εργαστηρίων και Νοσηλευτικής του Επαγγελματικού Λυκείου. Όπως επισημαίνεται στα κατατεθέντα Υπομνήματα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας των συγκεκριμένων τμημάτων του τομέα Υγείας-Πρόνοιας έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες, εξαιτίας των υπαρχόντων εκπαιδευτικών κενών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανέτοιμοι ενόψει των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων, γεγονός που επιτείνει την αγωνία τους και προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ιδίων και των γονέων τους.
Για το λόγο αυτόν, ο Γιώργος Καρασμάνης, με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι χαμένες διδακτικές ώρες και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου.
Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιου Υπουργούς, ζητώντας την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σ' όλα τα ΕΠΑΛ του Ν. Πέλλας.

Σχόλια