Ασέλγεια σε ανήλικο

Ασέλγεια σε ανήλικο
19 Νοεμβρίου, 2007

Ασέλγεια σε ανήλικο

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και εγγύηση 3.000 ευρώ καταδικάστηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Γιαννιτσών ένας 26χρονος, που ασέλγησε σε 9χρονο αγοράκι σε παιδότοπο της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν ως παιδαγωγός, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο πτυχίο.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2003 σε κεντρικό παιδότοπο της Θεσσαλονίκης, με δράστη τον 26χρονο που εργαζόταν εκεί ως κλόουν και θύμα ένα 9χρονο τότε αγόρι που συμμετείχε σε παιδικό πάρτι.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της υπόθεσης, που επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ήταν ότι ο κατηγορούμενος κατάφερνε να εργάζεται κάθε καλοκαίρι σε παιδικές κατασκηνώσεις, και σε κατασκηνώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες, χωρίς να διαθέτει κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τα προσόντα του. Στη διάρκεια του χειμώνα επέλεγε να εργάζεται σε παιδότοπους ως διασκεδαστής. Στην απολογία του ο δράστης αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, δηλώνοντας πως είχε τις καλύτερες συστάσεις για τη δουλειά που προσέφερε σε παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα, γιατί τα πήγαινε καλά με τα παιδιά. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε πως,κατά τη διάρκεια του πάρτι, τον φώναξε ο ιδιοκτήτης του παιδότοπου και του είπε ότι κάποιοι γονείς είχαν παράπονο ενώ άρχισαν να του φωνάζουν, χωρίς να γνωρίζει γιατί. Ο ίδιος μάλιστα κατάθεσε μήνυση για δυσφήμηση.
Το καλοκαίρι του 2002 απολύθηκε από διευθυντή κατασκήνωσης, γιατί,όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, είχε περίεργη συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς κατασκηνωτές. Παρά τις παρατηρήσεις των υπευθύνων δεν συμμορφώθηκε και εξακολούθησε να επισκέπτεται τις σκηνές των μικρών κατασκηνωτών".

Σχόλια