Διαμαρτυρία Επαγγελματιών Αλμωπίας

Διαμαρτυρία Επαγγελματιών Αλμωπίας
5 Φεβρουαρίου, 2008

Διαμαρτυρία Επαγγελματιών Αλμωπίας

Τον πρόεδρο Γιώργο Χατζηδημητριάδη και μέλη του Σωματείο Καφενείων, Καφετεριών και συναφών Επαγγελμάτων της επαρχίας Αλμωπίας του νομού Πέλλας δέχθηκε, στις 11.15 το πρωί στο γραφείο του, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Οι διαμαρτυρόμενοι αφού ανακήρυξαν το νομάρχη επίτιμο πρόεδρο του Σωματείου απονέμοντας του ειδική τιμητική πλακέτα, τόνισαν ότι ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού την αποποινικοποίηση της μη καταβολής του 2% για πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ και σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες όπως ΕΡΑΤΩ, GRAMMY, ΑΠΟΛΛΩΝ κ.ά., το δικαίωμα να παίζουν τα καφενεία στα χωριά παραδοσιακή μουσική, καθώς και την αντικειμενικοποίηση των εισφορών για τα πνευματικά δικαιώματα.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι η καλύτερη επίσκεψη στα 5 χρόνια που βρίσκομαι στη Νομαρχία, η παρουσία των συμπατριωτών μας από άλλο νομό. Όλοι μαζί θα αναλάβουμε δράσεις ώστε αν αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα μικρά αλλά μεγάλης σημασίας προβλήματα για τις τοπικές κοινωνίες. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο ποσοστό που ισχύει για την Αριδαία να ισχύει και για το μαγαζί στο Κολωνάκι. Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν γκρίζες ζώνες και σκιές στις αποφάσεις αυτές. Θέλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας θα πάρουν μέτρα».
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδημητριάδης ευχαρίστησε το νομάρχη («που τον θεωρούμε νομάρχη όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της Μακεδονίας» όπως σημείωσε) και ζήτησε τη συμμετοχή του κ. Ψωμιάδη στον αγώνα τους.

Σχόλια