Δήμος Έδεσσας: Ένταξη του προγράμματος Water Net

Δήμος Έδεσσας: Ένταξη του προγράμματος Water Net
16 Απριλίου, 2014

Δήμος Έδεσσας: Ένταξη του προγράμματος Water Net

Το Water Net είναι πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με επικεφαλής φορέα το Δήμο Έδεσσας και συνεργαζόμενους φορείς το Δήμο Οχρίδας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Άγιος Κλεμεντίνος. Το Water Net αφορά την ανάδειξη του ρόλου και της διαδρομής του νερού στις περιοχές του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Οχρίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 530.000 €, εκ των οποίων οι 320.000 € προορίζονται για την Ελληνική πλευρά.
Η κύρια στόχευση του προγράμματος είναι να τονιστούν τα υδάτινα χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Έδεσσας από το Καϊμακτσαλάν, τις λίμνες Βεγορίτιδα και Άγρα – Βρυττών – Νησίου και φυσικά την πόλη των νερών και τους Καταρράκτες της Έδεσσας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επισκέψιμων χώρων και αξιοθέατων με κοινό χαρακτηριστικό το νερό.
Με απόφαση της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής το Water Net εντάχθηκε στο διασυνοριακό Πρόγραμμα Γειτνίασης, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι συγκέντρωση τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλες τις υποβληθείσες προτάσεις.
Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής για τους επισκέπτες και υλικού προβολής.

Σχόλια