Επανατοποθέτηση του Seatrack στους Νέους Επιβάτες

Επανατοποθέτηση του Seatrack στους Νέους Επιβάτες
20 Ιουλίου, 2023

Επανατοποθέτηση του Seatrack στους Νέους Επιβάτες

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής συναντήθηκαν σήμερα στους Νέους Επιβάτες στο σημείο επανατοποθέτησης του Seatrack.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος παρακολούθησαν από κοντά το έργο που επιτελείται από το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα και συνομίλησαν με τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειες τους,  που επισκέπτονται την Παραλία των Νέων Επιβατών για να απολαύσουν τη θάλασσα και την παραλία.

Το σύστημα Seatrack χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι  μια καινοτόμα εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά.

Προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες  αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό

Αξίζει να σημειωθεί το seatrack μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες με κινητικά προβλήματα, καθώς μπορούν να προσπεράσουν το «εμπόδιο» που αποτελεί συχνά η άμμος και να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Είναι πολλοί που προγραμματίζουν τις διακοπές τους με βάση τον χάρτη που υπάρχει στο Seatrack.gr όπου  καταγράφονται όλες οι προσβάσιμες παραλίες όπου υπάρχει το μηχάνημα.

                                                                

 

Σχόλια