Επισκέψεις δημάρχου Γιαννιτσών σε σχολεία του δήμου

Επισκέψεις δημάρχου Γιαννιτσών σε σχολεία του δήμου
16 Σεπτεμβρίου, 2009

Επισκέψεις δημάρχου Γιαννιτσών σε σχολεία του δήμου

Ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου στο ξεκίνημα της νέας σχολική χρονιάς επισκέφθηκε τρία σχολικά συγκροτήματα και συμμετείχε στον καθιερωμένο Αγιασμό. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Γιαννιτσών ξεκίνησε την μικρή περιοδεία την Παρασκευή το πρωί από το 4ο Γυμνάσιο, στη συνέχεια μετέβη στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο και Μουσικό σχολείο Γιαννιτσών και ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στο νεοϊδρυθέν 11ο δημοτικό σχολείο.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπανικολάου ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών καλή δύναμη και κουράγιο στη νέα τους προσπάθεια. Απευθυνόμενος στους μαθητές σημείωσε ότι όποιες αλλαγές κι αν γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, όποια μέτρα κι αν ληφθούν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αυτό που τελικά μετράει περισσότερο είναι η προσπάθεια των ίδιων των παιδιών. Τόνισε ότι και στην εκπαίδευση δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει η θέληση των παιδιών και οι στόχοι που βάζουν για την πορεία τους κυρίως στο γυμνάσιο και το λύκειο.
Μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Γιαννιτσών σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τριπλασιάζοντας τις δαπάνες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων που ωστόσο δεν είναι αρκετά και υποσχέθηκε μια γενναία αύξηση τα επόμενα χρόνια για το σκοπό αυτό.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι ο δήμος Γιαννιτσών προχώρησε μετά από πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που έγινε άμεσα αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή, στην απολύμανση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων ώστε να διασφαλιστεί ένα αίσθημα ασφαλούς περιβάλλοντος στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Χαιρετισμό στο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Γιαννιτσών απήθυναν ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Μόσχου και η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Αγιασμός του Εσπερινού Λυκείου
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ παρουσία του δημάρχου Γιαννιτσών κ. Νικόλαου Παπανικολάου, του Συμβούλου Παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Γκανάκα Ιωάννη., του διευθυντή του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου κ. Μπάτσιου Διονυσίου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Βουδρισλή Αλέξανδρου, των καθηγητών και των μαθητών ανδρών και γυναικών. Είναι γνωστό ότι στο Εσπερινό Λύκειο φοιτούν άνδρες και γυναίκες που δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου για διάφορους λόγους ενώ τις πρωινές ώρες οι περισσότεροι εργάζονται σε διάφορες δουλειές.
Μετά τις ευχές του Μητροπολίτη ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Μπάτσιος έκανε μια σύντομη αναφορά στα αποτελέσματα του πρώτου έτους λειτουργίας του σχολείου χαρακτηρίζοντας τα θετικά. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή και συγκεκριμένα τους μαθητές που ήταν παρόντες για δεύτερη χρονιά, την εκκλησία και προσωπικά τον Μητροπολίτη, την τοπική αυτοδιοίκηση και προσωπικά το δήμαρχο και τον πρόεδρο της σχολικής Επιτροπής. Ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του δημάρχου κ. Παπανικολάου ο οποίος έκανε λόγο για ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση που υπήρχε στο παρελθόν και πλέον καλύπτεται από τη λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ όπως δείχνει και ο αριθμός των σπουδαστών. Μίλησε για ένα σημαντικό θεσμό στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή που αποτέλεσε ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των σπουδαστών αλλά παράλληλα και το παράπονό του, για τη χαμηλή χρηματοδότηση της πολιτείας, η οποία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για τη στήριξη του θεσμού όσον αφορά τις υποδομές και τα κτιριακά προβλήματα, κάτι που καλείται να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση και το κάνει με όσα μέσα διαθέτει.
Κλείνοντας ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και επιτυχία σε όλους τους σπουδαστές τους οποίους παρότρυνε να συνεχίσουν την δύσκολη προσπάθεια τους για τη γνώση.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Γκανάκα ο οποίος μίλησε για τη σημασία του θεσμού ευρύτερα της γνώσης αναπολώντας παράλληλα στιγμές από τη δική του εμπειρία ως μαθητής στα σχολεία της πόλης.
Μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους καθηγητές στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Γραφείο τύπου

Σχόλια