ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

11 Αυγούστου, 2025
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μια βραδιά που δεν θα ξεχαστεί
Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, γεμάτη ενέργεια που ανέδυε ο χώρος και αγκάλιασε το βράδυ του Σαββάτου, υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ο κόσμος που κατέκλυσε τον αρχαιολογικό χώρο έμοιαζε να συμμετέχει σε κάτι τρυφερό και σχεδόν απόκοσμο.
Οι μελωδίες που ακούστηκαν εκεί, για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια, έδεσαν απόλυτα με το περιβάλλον, μαγεύοντας ακόμη και την ίδια την πανσέληνο, που φαινόταν «καρφωμένη» στα νερά της θάλασσας.
Για πρώτη φορά από τον 2ο αιώνα μ.Χ., ο ιερός αυτός τόπος πλημμύρισε ξανά από μουσική. Οι επισκέπτες ταξίδεψαν στην ιστορία, ακούγοντας αρχαίες ελληνικές μελωδίες παιγμένες με αυθεντικά αρχαιοελληνικά όργανα, σε μια μυσταγωγική παράσταση που ένωσε το παρελθόν με το παρόν.
Η μουσική παράσταση, με το σχήμα Les Lyristes, δημιούργησε ένα ηχητικό τοπίο που αναβίωσε τη μνήμη του τόπου. Τη σύνθεση και τη μουσική επιμέλεια υπέγραψε ο Νίκος Ξανθούλης, ενώ συμμετείχαν:
Λύρες: Νίκος Ξανθούλης, Ευαγγελία Κοψαλίδου
Βάρβιτος: Νίκος Ξανθούλης, Ευαγγελία Κοψαλίδου
Τραγούδι: Σοφία Καρακούτα
Χορός: Χορεύτριες από τις σχολές «Χοροέκφραση» και «Fouetté»
Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και μοιράστηκαν αυτή την τόσο ιδιαίτερη βραδιά.