Γιαννιτσά: Υποδοχή Λειψάνων Αγ. Γεωργίου & Αγίου Νικολάου (φωτο)

Γιαννιτσά: Υποδοχή Λειψάνων Αγ. Γεωργίου & Αγίου Νικολάου (φωτο)
22 Απριλίου, 2014

Γιαννιτσά: Υποδοχή Λειψάνων Αγ. Γεωργίου & Αγίου Νικολάου (φωτο)

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα της Διακαινησίμου στις 18:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Τα ιερά λείψανα μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, αδελφός της Ιεράς Μονής και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας μετά από αίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Ιερά Μονή.
Τα Άγια Λείψανα υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ιερείς της Μητροπόλεως, άρχοντες του τόπου και πιστοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό αυτό.
Ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμο για την μεγάλη αυτή ευλογία εν όψει και της εορτής του Αγίου Γεωργίου και προσέφερε εκ μέρους του Ιερού Ναού λειτουργικό δώρο.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, οι Βουλευτές κ. Δ. Σταμενίτης και κα Θ. Τζάκρη καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού.
Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 27 Απριλίου, ενώ ο Ιερός ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά 7:00 – 12:30 & 17:30 – 21:00.

gian2

gian4

gian5

gian6

Σχόλια