Η Πέλλα της Γεύσης (φωτογραφίες)

Η Πέλλα της Γεύσης (φωτογραφίες)
12 Μαΐου, 2015

Η Πέλλα της Γεύσης (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Λίγας με θερμή ανταπόκριση κοινού, η ετήσια εκδήλωση Η Πέλλα της Γεύσης. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, δημότες και επισκέπτες της Πέλλας καθώς επίσης άνθρωποι του δημόσιου βίου του Νομού μας αλλά και της Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του οικοδεσπότη κ. Θωμά Λίγα. Παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του θεσμού και την ανάγκη ένταξης της παραδοσιακής γαστρονομίας στο τουριστικό τοπίο της Πέλλας. Ανέπτυξε τη φετινή θεματική που είναι «Το κυνήγι στο πιάτο της Πέλλας» περιγράφοντας οικίες εικόνες κυνηγιού από το παρελθόν της Πέλλας και των Γιαννιτσών. Στη συνέχεια, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος. Κατά την ομιλία του προσέγγισε το θέμα της πολιτιστικής ανάπτυξης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τιμούμε το κυνήγι, αυτό που έθρεψε το σώμα και τη φαντασία της Πέλλας. Ελκυστικό συμπλήρωμα του κυνηγιού είναι βέβαια οι ιστορίες που κατά καιρούς το συνοδεύουν. Σας ομολογώ ότι δεν γνωρίζω αν υποκρύπτεται αλήθεια για τα ογκώδη θηράματα και τις απίστευτα εύστοχες βολές. Ακόμη και αν είναι αναληθή, είναι σίγουρα απολαυστικά. Αυτή λοιπόν, είναι η σημερινή εκδήλωση, η απόδοση τιμής στο πιάτο της Πέλλας. Αν δεν επιστρέψει η παραδοσιακή γαστρονομία στο καθημερινό πιάτο, δεν θα μπορέσουμε να την προτείνουμε ως τουριστικό προϊόν στον επισκέπτη. Η ανάπτυξη του πολιτισμού, η ανάπτυξη του τουρισμού δεν περνά μόνο από καινοτόμες δράσεις. Προϋπόθεση τους είναι εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποι της Πέλλας να επανασυνδεθούμε με τον τόπο, να ενθυμηθούμε το ωραίο παρελθόν, να αγαπήσουμε εξ αρχής την Πέλλα».



Στη συνέχεια ακούσθηκαν μασάλια και ιστορίες κυνηγιού από το Γιαννιτσιώτη ηθοποιό κ. Σπύρο Μήτσκα. Η Πέλλα της Γεύσης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την κα. Χριστίνα Μάγγου των παραδοσιακών πιάτων που μαγείρεψαν με έμπνευση επαγγελματίες εστιάτορες. Ο κ. Δημήτρης Σταρόβας, μουσικός και παρουσιαστής, ανέλαβε τη γαστρονομική δοκιμή και κριτική των γεύσεων.

Σχόλια