ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ
5 Νοεμβρίου, 2007

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ

Στα πλαίσια της τελετής έναρξης της PHILOXENIA 2007 από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρη Σπηλιωτόπουλο απονεμήθηκαν βραβεία τουρισμού διαφόρων κατηγοριών.

Στην κατηγορία για ‘ Το καλύτερο χιονοδρομικό στην Ελλάδα’ μεταξύ των 21 χιονοδρομικών της χώρας, μετά το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο), και της Βασιλίτσας Γρεβενών τιμήθηκε και το Καϊμάκτσαλαν Πέλλας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΑΒ Νάουσας (στην οποία είναι ενταγμένο το Χιονοδρομικό Κέντρο ‘3-5 Πηγάδια’) και αντιδήμαρχος, Χρήστος Παππάς επεσήμανε: «Τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας, ενώ τώρα γίνεται και χιονοδρομικό στο Κόζουφ των Σκοπίων. Για μας ο ‘από Βορράν κίνδυνος’ είναι αυτός και η πολιτεία οφείλει να σκύψει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Διότι, εκτός από την επιβίωση των χιονοδρομικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας και των επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους, το θέμα σχετίζεται και με τη διαφυγή εθνικού συναλλάγματος. Γι’ αυτό περιμένουμε να ενδιαφερθούν για το θέμα οι αρμόδιοι υπουργοί, ειδικά ο νέος Υπουργός Τουρισμού, αλλά και ο Υπουργός Ανάπτυξης».

Ο κύριος Παππάς επανέλαβε επίσης, πρόταση συνεργασίας, που είχε διατυπώσει η διοίκηση του χιονοδρομικού, για την ανάγκη σύγκλισης και συνεργασίας μεταξύ των τριών γειτονικών χιονοδρομικών κέντρων της περιοχής μας (Σέλι, Πηγάδια και Καϊμάκτσαλαν).

Σχόλια