Κινητοποίηση για την ενίσχυση του Ογκολογικού του Νοσοκομείου Γιαννιτσών- Νέα συγκέντρωση στον πεζόδρομο την Πέμπτη

Κινητοποίηση για την ενίσχυση του Ογκολογικού του Νοσοκομείου Γιαννιτσών- Νέα συγκέντρωση στον πεζόδρομο την Πέμπτη
16 Μαΐου, 2023

Κινητοποίηση για την ενίσχυση του Ογκολογικού του Νοσοκομείου Γιαννιτσών- Νέα συγκέντρωση στον πεζόδρομο την Πέμπτη

Με τη συμμετοχή εργαζομένων του νοσοκομείου Γιαννιτσών, ασθενών του ογκολογικού ιατρείου και των οικογενειών τους, αλλά και εκπροσώπων σωματείων και συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, απαιτώντας άμεσα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ογκολογικού ιατρείου και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου που έχουν καταρρεύσει.

 

Η κυβέρνηση αυτή, που μέσα σε μια νύχτα τον περασμένο Μάρτη απέκοψε το Παιδοογκολογικό Τμήμα από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στην Αθήνα και το ιδιωτικοποίησε παραδίδοντας το στον ιδιωτικό φορέα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», κλείνει τα αυτιά της στην απαίτηση των ασθενών και των οικογενειών τους, στις διεκδικήσεις των υγειονομικών να ενταχθεί το ογκολογικό ιατρείο στον οργανισμό του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Στη κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν για τον σοβαρότατο κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του ογκολογικού ιατρείου, που ήρθε να προστεθεί στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και στην κατάρρευση νευραλγικών τμημάτων του νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας κατάγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων  των κυβερνήσεων, που αρνούνται να προχωρήσουν στην πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων, στην εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών και μέσων, για την ασφαλή λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου.

Η πρόχειρη και προσωρινή «λύση-μπάλωμα» της σύμβασης με ιδιώτη με μπλοκάκι, οδηγεί τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε αναστάτωση και αβεβαιότητα, αφού οι 150 περίπου ασθενείς χάνουν τον θεράποντα γιατρό τους. Ταυτόχρονα, το ογκολογικό ιατρείο διακόπτει την ανοικτή λειτουργία του και παύει να δέχεται νέα περιστατικά !

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τους κινδύνους και τα σοβαρότατα προβλήματα στην περίθαλψη και παρακολούθηση των ασθενών του ογκολογικού ιατρείου, εξαιτίας της κατάρρευσης της λειτουργίας του παθολογικού τμήματος αλλά και της αναστολής της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στις μισές μέρες του μήνα, λόγω χρόνιων ελλείψεων παθολόγων και ακτινολόγων.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση καλούν σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, την Πέμπτη 18 Μάη στις 19:00, ώστε να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά. Η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, των σωματείων, των συλλόγων, όλου του λαού, είναι προϋπόθεση για να επιβάλουμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Όλοι στο πόδι!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο Πρόεδρος
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο Γενικός Γραμματέας
Χαμαλίδης Ιωάννης

Σχόλια