Λουκέτο στο 2ο Λύκειο Γιαννιτσών;

Λουκέτο στο 2ο Λύκειο Γιαννιτσών;
17 Σεπτεμβρίου, 2008

Λουκέτο στο 2ο Λύκειο Γιαννιτσών;

Λουκέτο έβαλαν χθες στο 2ο Λύκειο Γιαννιτσών οι μαθητές και οι γονείς τους, με τη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων, ζητώντας την απομάκρυνση του διευθυντή.
Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πέλλας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, επειδή ο διευθυντής έθεσε σε κίνδυνο τις πανελλήνιες εξετάσεις και αποφασίστηκε η αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου του εξεταστικού κέντρου, και το πόρισμα εκκρεμεί. Οι γονείς κάνουν λόγο για “απρεπή και απαξιωτική συμπεριφορά” του διευθυντή, ενώ καθηγητές τον κατηγορούν ότι δημιουργεί αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν στα μαθήματα ούτε οι ίδιοι ούτε οι μαθητές.
Ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών έκανε λόγο για πρωτοφανή επίθεση εναντίον του, η οποία υποκινείται από ορισμένη μερίδα καθηγητών και γονέων, που δεν εκπροσωπούν κανέναν. “Δεν τους ήμουν αρεστός από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα ξεκίνησε γιατί θεωρούν ότι κατέλαβα τη θέση του διευθυντή παράνομα”, σημείωσε ο διευθυντής. Μια μέρα νωρίτερα οι μαθητές του σχολείου είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για το στεγαστικό τους πρόβλημα.

Σχόλια