ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
9 Νοεμβρίου, 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Με πίστη και προσήλωση στις πανανθρώπινες αξίες κι αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και της αδερφοσύνης γιορτάζουμε και τιμούμε τη φετεινή επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Πριν από τριάντα έξη χρόνια, το Νοέμβρη του 1973, ένα ζωντανό κι ακμαίο κομμάτι του λαού μας, η νεολαία, εξεγέρθηκε κατά του ανελεύθερου καθεστώτος της εποχής εκείνης και με τον αγώνα και τις θυσίες του οδήγησε το λαό μας στο γενικό ξεσηκωμό και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Από τότε η χώρα μας πορεύεται και δημιουργεί πάνω σε συνθήκες σταθερών, αταλάντευτων, υγιών δημοκρατικών θεσμών κι έχει αναχθεί σε σημαντικό παράγοντα ειρήνης και προόδου στη διεθνή σκηνή.
Το Πολυτεχνείο εμπνέει, ενώνει, διδάσκει και καθοδηγεί τις τωρινές κι επόμενες γενιές.
Το Πολυτεχνείο ανήκει σ' όλους τους πολίτες, σ' όλους τους λαούς που υψώνουν το ανάστημά τους και στέκονται όρθιοι απέναντι σε κάθε εσωτερική κι εξωτερική προσπάθεια που επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η πατρίδα τιμά και δοξάζει τους ηρωικούς αγώνες των παιδιών της. Η πατρίδα υπόσχεται κι εγγυάται ότι οι αγώνες αυτοί δε θα πάνε χαμένοι.
Το ίδιο πράττει και τώρα.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ.

Σταύρος Τουφεγγόπουλος
Δήμαρχος Εξαπλατάνου

Σχόλια