Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024
28 Μαΐου, 2024

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Με τη δοκιμασία των γραπτών Πανελλαδικών Εξετάσεων τίθενται αντιμέτωποι, προς το τέλος της εβδομάδας, οι υποψήφιοι φοιτητές, δηλαδή οι τελειόφοιτοι, οι απόφοιτοι των Λυκείων της χώρας μας, αλλά κι όσοι φοιτητές επιχειρούν να εισαχθούν σε Σχολή της προτίμησή τους.

Οι εξετάσεις λοιπόν ξεκινούν την Πέμπτη 30 Μαΐου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και την Παρασκευή 31 Μαΐου για τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι για το 2024 σ΄όλη τη χώρα ξεπερνούν τον περσινό αριθμό των περίπου 90.000 και διαγωνίζονται για τις 68.851 φοιτητικές θέσεις. Από τα Γενικά Λύκεια του Δήμου Σκύδρας δήλωσαν ότι θα διαγωνιστούν 110 παιδιά, 75 από το Λύκειο της Σκύδρας, 34 από το Λύκειο της Καλής και 1 από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Ακόμη συμμετέχουν και τα παιδιά μας που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Έδεσσας, και με την αφορμή αυτή ξαναθυμίζω την πρότασή μας για την ίδρυση και τη λειτουργία ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, ένα αίτημα δίκαιο, που συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά.

Με την ευκαιρία αυτή και καθώς ολοκληρώνεται αισίως και η φετινή σχολική χρονιά, ευχαριστώ από καρδιάς για την αγαστή συνεργασία μας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αιρετούς, τα στελέχη του Δήμου μας κι όλους όσοι συμβάλλουν στην επίλυση κι αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αγαπητά μου παιδιά. Απευθύνομαι πρώτα σ΄εσάς και σας εύχομαι να  είστε πάντα υγιή, χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Να θέτετε στόχους και να τους πετυχαίνετε. Να δημιουργείτε, να διαμορφώνετε και να οργανώνετε τη ζωή σας με βάση τις ηθικές αξίες κι αρχές. Να προσπαθείτε και ν΄αγωνίζεστε. Κάθε εξέλιξη, πρόοδος και κατάκτηση στη ζωή μας απαιτεί προετοιμασία, προσπάθεια, αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη κι αγώνα.

Αγώνας είναι και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αγωνιστείτε σε κάθε μάθημα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δείξτε θάρρος, αισιοδοξία, ψυχραιμία και θα πετύχετε. Μη διστάσετε, μη βιαστείτε και μην απογοητευθείτε σε καμία στιγμή των εξετάσεων. Όλα θα κριθούν συνολικά και στο τέλος. Κι όλα αυτά δεν τα λέμε θεωρητικά. Τα λέμε γιατί έχουμε βιώσει τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια συναισθήματα, τις ίδιες καταστάσεις. Διότι η ψυχολογία του μαθητή και του κάθε εξεταζόμενου παραμένει ίδια διαχρονικά.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες να υπογραμμίσω τη σημασία της δικής τους συμβολής στην προετοιμασία και στην προσπάθεια των υποψηφίων. Να τονίσω ακόμα ότι όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνα των παιδιών μας, διότι νιώθουμε όλα τα παιδιά δικά μας, και να φροντίσουμε ώστε το περιβάλλον να είναι ήσυχο, χωρίς θόρυβο, άγχος και πίεση. Να δείξουμε κατανόηση, να στηρίξουμε και να εμψυχώσουμε τα παιδιά μας, ώστε να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν και σχεδιάζουν.

Ως Δήμος Σκύδρας επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα σ΄όλα τα παιδιά, σ΄όλους τους νέους μας.

Τους έχουμε εμπιστοσύνη, διότι πιστεύουμε στο χαρακτήρα, στις ικανότητες και στις δυνάμεις τους.

Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα σχέδια και τις επιλογές τους, είμαστε εδώ για να καμαρώνουμε την πρόοδο και την εξέλιξή τους, σε όποιο τομέα, τώρα ή στο μέλλον, θα δραστηριοποιηθούν και θα σταδιοδρομήσουν.

Από βάθους καρδιάς ευχές για αισιοδοξία, δύναμη, αντοχή, επιμονή ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

                                                                                   Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                    Κατερίνα Ιγνατιάδου

Σχόλια