Νέα της Βέροιας

Νέα της Βέροιας
29 Νοεμβρίου, 2007

Νέα της Βέροιας

Ρεκόρ χρόνου συζήτησης για ένα θέμα, πρέπει να σημείωσε το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας. H απόφαση για τη δεύτερη λαϊκή αγοράήταν ήδη ειλλημένη από την αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει τον χώρο, αν και ήδη ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για την Λεωφόρο Στρατού μετά από πρόταση και της Τροχαίας. Η έντονη διαφορά απόψεων,όμως, ανάμεσα στην πλειοψηφία και στη μείζονα αντιπολίτευση αλλά και το γεγονός ότι υπήρχε ένα πολυάριθμο ακροατήριο και οι περισσότεροι σύμβουλοι που ήθελαν να πάρουν το λόγο, έκαναν τη συζήτηση να διαρκέσει 4 ώρες.
Τα αίματα «άναψαν» αρκετές φορες και η Δήμαρχος ζήτησε σοβαρότητα όταν εκτοξεύθηκαν παραπλανητικά περί κυκλοφοριακής μελέτης στην πλατεία Τσερμενίου.
Τελικώς, με 6 αρνητικές ψήφους, το συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, γνωμάτευσε υπέρ της χωροθέτησης της δεύτερης λαϊκής αγοράς στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού.
- - ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΟ πρώτος μετεωρολογικός σταθμός στο Σέλι είναι γεγονός. Πριν λίγες ημέρες, μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκατέστησαν στο χιονοδρομικό έναν μετεωρολογικό σταθμό τελευταίας τεχνολογίας. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται on line στις δεξαμενές πληροφοριών του Αστεροσκοπείου όπου θα γίνεται ειδική επεξεργασία για μετεωρολογικές έρευνες.
Ο σταθμός συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 περίπου που έχει ήδη αποφασίσει να λειτουργήσει το Αστεροσκοπείο στην Ελλάδα, και είναι βέβαιον ότι θα βοηθήσει και το Xιονοδρομικο Κέντρο.
- - ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΟι εργαζόμενοι των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας” και “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” του Νομού Ημαθίας πραγματοποιούν απεργία σήμερα και αύριο. Πολλοί από τους εργαζομένους θα παραβρεθούν στο πανελλήνιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αυριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Κυριότερο αίτημα των εργαζομένων είναι η ένταξη των δομών των συγκεκριμένων προγραμμάτων στον προϋπολογισμό του κράτους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του και μετά τη λήξη της χρηματοδότησης,που ισχύει μέχρι τον Αύγουστο του 2008.

Σχόλια