Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL
18 Ιουνίου, 2024

Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

Φρέσκο, δροσερό, μοναδικό το ξεκίνημα του καλοκαιριού

 

 

Κεράσια … Το καλοκαίρι στην Έδεσσα ξεκινά με το πιο αγαπημένο κόκκινο φρούτο. Τα Κεράσια Έδεσσας είχαν την τιμητική τους σε ένα μοναδικό φεστιβάλ γεύσεων, χρωμάτων, δράσεων υγείας, ευεξίας, οικοξεναγήσεων στους δρόμους του κερασιού και αθλητικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο την συστηματική ανάδειξη του Κερασιού ως μοναδικού τοπικού προϊόντος και την διασύνδεσή του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό σε επίπεδο Δήμου Έδεσσας με παράλληλη την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα masterclass από την Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με παρουσιαστή τον chef Θόδωρο Κουρατζόγλου και συνεχίστηκε με παρουσίαση κοκτέιλ από τις επιχειρήσεις της Έδεσσας οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους να εντυπωσιάσουν το κοινό το οποίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μέρος από τα πιάτα και τα πολύχρωμα κοκτέιλ αλκοολούχα και μη. Κάθε μέρα στο Κεντρο Πληροφόρησης οι επισκέπτες δοκίμαζαν κεράσια Έδεσσας και ακολούθησαν την οικοξενάγηση «οι Δρόμοι του Κερασιού».

 

Ακολούθως οργανώθηκε η γυμναστική του Κερασιού στο Πάρκο Κιουπρί με εκπαιδευτές γυμναστές παράλληλα με ενημέρωση για την διατροφική αξία του Κερασιού και των φρούτων της Έδεσσας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις επιχειρήσεις να προσφέρουν smoothies, κοκτέιλ χυμών με βάση των κεράσι. Τέλος στο Αθλητικό Κέντρο «Πασά-Τσαϊρ» ομάδες ποδοσφαίρου από την Εορδαία & την Φλώρινα μαζί με ομάδες από την Έδεσσα υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Πεχλιβάνη από όλες τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες σήκωσαν επάξια στα χέρια τους το Cherry Cup παίρνοντας εμπειρίες και αναμνηστικά μαζί με κεράσια από παραγωγούς της Έδεσσας και της Ορεινής Πέλλας.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής τόνισε στο μήνυμα του ότι έχει έρθει η ώρα της εξωστρέφειας και παράλληλα του σεβασμού της ιστορίας μας και της ουσιαστικής ανάδειξης και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στα τοπικά μας προϊόντα όπως τα Κεράσια Έδεσσας. Η συνδρομή του συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων Έδεσσας ήταν ουσιαστική όπως επίσης και μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων μεταποίησης Ψυχή της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Ελένη Λαζάρου.

 

Γλυκός χορηγός που προσέφερε κεράσια ήταν η επιχείρηση Fruit Stories & τα Βιολογικά Κεράσια «Μάνδης» ενώ δώρα προσέφερε στους αθλητές του Cherry Cup η επιχείρηση «Καταρράκτες» και το εστιατόριο «Ηρθα κι Έδεσσα». «Το Edessa Cherry Festival ήρθαν για να μείνει» ήταν η φράση-γεύση που έμεινε τελικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους Δρόμους του Κερασιού θα βρείτε στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας (2381020300) και στο www.edessacity.gr

Σχόλια