Ομιλία με θέμα: «Προσανατολισμός νέων στην διακονία Ανθρωπότητας» από τον Δρ. Νίκο Λυγερό στα Γιαννιτσά
Ομιλία με θέμα: «Προσανατολισμός νέων στην διακονία Ανθρωπότητας» από τον Δρ. Νίκο Λυγερό στα Γιαννιτσά
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις 11.30 π.μ., ο δρ. Νίκος Λυγερός, καθηγητής του Παν/μίου της Λυών και στρατηγικός σύμβουλος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Προσανατολισμός νέων στην διακονία Ανθρωπότητας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Θα ακολουθήσει διάλογος με το ακροατήριο.
Βιογραφικό Ν. Λυγερού
Ο Νίκος Λυγερός, ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford - Binet), γεννήθηκε στο Βόλο (1968). Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία. Είναι στρατηγικός
σύμβουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας. Είναι επίσης ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού και διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια. Ακόμη είναι συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις για θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, κ.ά.