Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη Έδεσσας

Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη Έδεσσας
30 Ιουλίου, 2014

Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη Έδεσσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι της πλατάνης, τιμώντας την Αγία Παρασκευή την περασμένη Παρασκευή 25 Ιουλίου.
Είναι μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για τον τόπο , στην διάρκεια της οποίας οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, που εκτός των εδεσμάτων περιλάμβανε την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης συνεχίζει αδιάκοπτα την προσέγγιση του στα παραδοσιακά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, θέλοντας να προσφέρει, μέσα από αυτές τις δράσεις, έναν άλλο τρόπο στην ενεργοποίηση του πληθυσμού που με την συμμετοχή του αποδεικνύεται ο καταλύτης στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

Με αφορμή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου, Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:
'' Για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε την προσπάθεια προσέγγισης μας στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά, πιστεύοντας ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε την φήμη του πανηγυριού μας στην γύρω περιοχή και όχι μόνο.
Είναι μια εκδήλωση, που θέλει να θυμίσει στους παλαιότερους το πρόσφατο αλλά και το μακρύτερο παρελθόν αυτής της εκδήλωσης και να προτρέψει τις νέες γενιές να συνταχθούν στο πλάι μας, για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τις δράσεις που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός μας σύλλογος.
Αυτή η γιορτή βγαίνει από μέσα μας, από την ψυχή μας, για να πει σε όλους ότι εδώ στην πλατάνη, γιορτάζουμε για την παράδοση, θρησκευτική και λαϊκή, που σεβόμαστε και τιμούμε πάντα, γιατί πάνω απ΄όλα, μάθαμε να αγαπούμε τους ανθρώπους.
Αυτή την αγάπη μας την δίδαξαν οι γονείς μας και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Είναι ένα πολύτιμο δώρο, που θα χαρίσουμε αργότερα στους επόμενους.
Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής τιμά την παράδοση και είναι μια αφορμή για να πάρουμε καινούριες δυνάμεις για την συνέχεια της δύσκολης πορείας που διαγράφεται για όλους.
Σαν νέοι, εξακολουθούμε να ελπίζουμε, να αισιοδοξούμε και να δημιουργούμε. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας, για να προσφέρουμε στον τόπο και στους ανθρώπους του.''

Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν τα τακτικά μέλη του συλλόγου Ασπασία Μάτη, Αντιγόνη Πασλαμούσκα, Άνθη Σαμάνδη, Δημήτρης Πασλαμούσκας, Ευαγγελία Πουρδάνη, Δημόπουλος Δήμος, Μαρία Πασλαμούκα.

Το πανηγύρι υποστήριξαν ο Γρηγόρης Καράχατζης – Αναστασία Μίντση, ο Τσάπας Π. Χρήστος (Φυτοπροστασία – Θρέψη Φυτών ), η Σχολή Οδηγών Πέτρος Παλαμάς, το Λογιστικό Γραφείο Παύλου Γεώργιος – Κρητικός Μενέλαος Ο.Ε, το Βιβλιοπωλείο Τουφεξής, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα Έδεσσας.

Το Δ.Σ του συλλόγου, ευχαριστεί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση την Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, τον Βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ Διονύση Σταμενίτη (απέστειλε χαιρετισμό), τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου, τον Ιερέα του χωριού π. Ευάγγελο Βυρώζη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γεώργιο Μπουρδάνη και το μέλος Πέτρο Πασλαμούσκα καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτριο Βάλτση, Ταμβίσκου Ευτυχία, Αναστάσιο Δίου, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, Αλέξανδρο Πασχάλη και δεσμεύεται στο μέλλον για περαιτέρω δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης
Αντώνης Μπουρδάνης

Η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης
Αντιγόνη Πασλαμούσκα

Σχόλια