Παράταση σχολικού έτους

Παράταση σχολικού έτους
25 Νοεμβρίου, 2011

Παράταση σχολικού έτους

Την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αναπληρώσεις των χαμένων ωρών που χάθηκαν σε γυμνάσια και λύκεια λόγω καταλήψεων εκφράζουν οι καθηγητές και ζητούν άμεση συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρουν: «Με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και Σάββατα. Τονίζουμε πως η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη. «Είναι, επίσης, παιδαγωγικά απαράδεκτη (σσ. η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών). Τέλος, είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από τον Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης, δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου».
Η ΟΛΜΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν «τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης» και το υπουργείο Παιδείας «να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε άλλη ανακοίνωσή του, ζητεί να συναντηθεί αμέσως με την υπουργό Παιδείας, καθώς, όπως σημειώνει, «ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει συνάντηση, ενώ καθημερινά προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στα σχολεία».Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια