Παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη στον ΕΛΓΑ

Παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη στον ΕΛΓΑ
11 Οκτωβρίου, 2007

Παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη στον ΕΛΓΑ

Παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη στον ΕΛΓΑ για τους κερασοπαραγωγούς, αμπελοπαραγωγούς, πατατοπαραγωγούς και παραγωγούς όψιμης θερμοκηπιακής τομάτας του νομού μας

Ο βουλευτής του νομού μας Γιώργος Καρασμάνης πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα Τετάρτη 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Κατσαρό και συζήτησαν για το πρόβλημα των κερασοπαραγωγών στους οποίους οι εκτιμήσεις ζημιάς είναι άδικες στις ποικιλίες τραγανά και Μπουρλά. Μετά την ενημέρωση ο κ. Κατσαρός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια , να εξετάσουν με επιείκια όλες τις ενστάσεις και να δικαιωθούν όλοι οι παραγωγοί., ώστε οι αποζημιώσεις τους να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις αποζημιώσεις των κερασοπαραγωγών των τραγανών και τραγανοειδών κερασιών που έγιναν σύμφωνα με το άρθρο 11, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ικανοποίηση των κερασοπαραγωγών που είναι αδικημένοι.

Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης υπενθύμισε στον κ. Κατσαρό το μεγάλο πρόβλημα των αμπελουργών και των πατατοπαραγωγών. Η μειωμένη παραγωγή στα αμπέλια φθάνει μέχρι και το 70% της παραγωγής, γεγονός το οποίο οφείλεται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθόλη τη διάρκεια του έτους και αποδεικνύεται από τα στοιχεία επιστημονικών ερευνών που προσκόμισε ο βουλευτής. Αλλά και οι πατατοπαραγωγοί του νομού μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της μειωμένης παραγωγής. Υπάρχουν μάλιστα, ορισμένοι παραγωγοί που έχουν υποστεί ολοκληρωτική απώλεια της παραγωγής τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε το Γιώργο Καρασμάνη ότι το πρόβλημα των αμπελοπαραγωγών είναι γνωστό και αφορά το σύνολο των αμπελουργών της χώρας. Ωστόσο, έδωσε εντολή να εξεταστεί λεπτομερώς το πρόβλημα των αμπελοπαραγωγών του νομού μα, ενώ ήδη ξεκίνησε έρευνα και για το πρόβλημα των πατατοπαραγωγών. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνηθούν και να προσδιοριστούν επακριβώς τα ζημιογόνα αίτια για να υπάρξει και η ανάλογη απόφαση από την πλευρά του Οργανισμού.

Επίσης, ο βουλευτής κατέθεσε υπόμνημα του Δημάρχου Κρύας Βρύσης το οποίο αναφέρεται στο πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής της όψιμης θερμοκηπιακής τομάτας λόγω του καλοκαιρινού καύσωνα. Ο κ. Κατσαρός δεσμεύτηκε να διερευνήσει και το θέμα αυτό.

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σχόλια