Ποια είναι τα 17 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ποια είναι τα 17 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης
9 Ιουνίου, 2014

Ποια είναι τα 17 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Σε εκτεταμένο ανασχηματισμό -με εκπλήξεις- προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Στην κυβέρνηση μπαίνουν συνολικά 17 νέα πρόσωπα, 8 νέοι υπουργοί, ένας υπουργός αναπληρωτής και 8 νέοι υφυπουργοί.

Το πρόσωπο-κλειδί είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ενώ το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο παραμένει ως έχει.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να σηματοδοτήσει ότι η μάχη θα δοθεί στο εξής στα μικροοικονομικά μεγέθη με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής καθημερινότητας, χωρίς βέβαια η κυβέρνηση να αποστεί από τους μείζονες στόχους της, τη διαπραγμάτευση της βιωσιμότητας του χρέους και τη σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 45 υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ αυξήθηκε κατά τέσσερις υφυπουργούς εκ των οποίων δύο από τη ΝΔ και δύο από το ΠΑΣΟΚ.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετήθηκε υπουργός προερχόμενος από τη ΝΔ στη θέση του απελθόντα κ. Θανάση Τσαυτάρη, ενώ στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας ορίστηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Έκπληξη θεωρείται και ο ορισμός για πρώτη φορά γυναίκας κυβερνητικής εκπροσώπου της κ. Σοφίας Βούλτεψη.

Νέοι υπουργοί τοποθετούνται στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος, στο Παιδείας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο Πολιτισμού ο κ. Κώστας Τασούλας, στο Υγείας ο κ. Μάκης Βορίδης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Γιώργος Καρασμάνης, στο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Βασίλης Κικίλιας, στο Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Γιώργος Ορφανός ενώ ο κ. Νίκος Δένδιας μετακινείται από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως στο Ανάπτυξης. Στις 15.30 αύριο θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Σχόλια