Ποινικοποίηση του αγώνα

Ποινικοποίηση του αγώνα
11 Ιουνίου, 2008

Ποινικοποίηση του αγώνα

Την ποινικοποίηση του αγώνα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας καταγγέλουν τα στελέχη του πάμε με δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρουν:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την κατηγορηματική καταδίκη των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, ενάντια στην τρομοκρατία και τις διώξεις που σε αγαστή συνεργασία εργοδοσία και κυβέρνηση επιλέγουν για να ποινικοποιήσουν τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι αυτό το γεγονός δεν αποτελεί κάποια μεμονωμένη περίπτωση αλλά εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική κυβερνητική επίθεση που στη Νάουσα εξειδικεύεται και από τα νέα αντεργατικά σχέδια του ομίλου Λαναρά σε βάρος των κλωστοϋφαντουργών.

Η έκφραση επομένως της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης όλων των εργαζομένων προς τους απολυμένους αγωνιστές της Νάουσας, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ταυτόχρονα είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση της ταξικής εργατικής αντεπίθεσης για την αναχαίτιση όλων των αντεργατικών κυβερνοεργοδοτικών σχεδίων, αλλά και για την κατάκτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

1. Την απόσυρση άμεσα όλων των μηνύσεων που κατατέθηκαν σε βάρος όλων των αγωνιζόμενων απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας. 2. Την άμεση ικανοποίηση όλων των οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων και τη διασφάλιση της εργασίας των απολυμένων αγωνιστών κλωστοϋφαντουργών».

Σχόλια