Προβολή Βόρειας Ελλάδας

Προβολή Βόρειας Ελλάδας
19 Δεκεμβρίου, 2007

Προβολή Βόρειας Ελλάδας

Από τον Αρχισυντάκτη του Le Guide du Routard ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Με πρωτοβουλία του ελληνικού δικτύου παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn ο αρχισυντάκτης του Le Guide du Routard πραγματοποίησε ταξίδι γνωριμίας στη βορειοδυτική Μακεδονία.
Ο γαλλικός ταξιδιωτικός οδηγός Le Guide du Routard αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια χρήσιμο εργαλείο για τους γάλλους ταξιδευτές, ειδικά για όσους αναζητούν διαδρομές και προορισμούς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Στις μέχρι τώρα εκδόσεις για την Ελλάδα, ο οδηγός ανέφερε ελάχιστες περιοχές της Μακεδονίας: τη Θεσσαλονίκη, τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου και της Βεργίνας, τις παραλίες της Χαλκιδικής και τον Όλυμπο ως προορισμό για ορειβάτες.
Μετά από πρόσκληση του δικτύου Guest Inn, ο αρχισυντάκτης των εκδόσεων αναζητώντας νέους προορισμούς, οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αναγνωστών του, περιηγήθηκε στην Πέλλα, την Πιερία,τη Φλώρινα,και την Ημαθία. Έμεινε σε παραδοσιακούς ξενώνες και αγροτουριστικά καταλύματα του δικτύου Guest Inn, δοκίμασε γεύσεις της τοπικής κουζίνας, επισκέφθηκε οινοποιεία, πραγματοποίησε δραστηριότητες στη φύση και ξεναγήθηκε στα καταφύγια του Λύκου και της Αρκούδας.
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πριν επιστρέψει στη Γαλλία, το ταξίδι ξεπέρασε σε κάθε επίπεδο τις προσδοκίες του.
«Είχα λίγες πληροφορίες για την παρθένα φύση, τις λίμνες και τα εντυπωσιακά βουνά. Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ξενώνες, οι εξαιρετικές γεύσεις και η ποικιλία των κρασιών (σημαντικός παράγοντας για του Γάλλους). Επίσης η δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση που συμπληρώνει δημιουργικά προορισμούς τους οποίους προτείνουμε στους απαιτητικούς αναγνώστες μας».
Πιστεύουμε ότι η προβολή της βορειοδυτικής Μακεδονίας στην επόμενη έκδοση του Le Guide du Routard θα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια το δίκτυο Guest Inn να προσελκύσει ευρωπαίους ταξιδιώτες στην βόρεια Ελλάδα.

Σχόλια