Προϋπολογισμός φοροεισπρακτικής λογικής

Προϋπολογισμός φοροεισπρακτικής λογικής
12 Φεβρουαρίου, 2009

Προϋπολογισμός φοροεισπρακτικής λογικής

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε αποκλειστικά από την πλειοψηφία του Δημάρχου, ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου μας.
Σε μια πραγματικά δύσκολη χρονική περίοδο για τα οικονομικά των συνδημοτών μας δύο ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν. Πρώτο , η εμφανής φοροεισπρακτική αντίληψη της παρούσας πλειοψηφίας που αδυνατώντας να αντιληφθεί και να αφουγκραστεί τις ανάγκες του δημοτών μας προχωρά σε μια δίχως προηγούμενο εισπρακτική επιδρομή μέσω των τελών και φόρων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των δημοτών μας. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό για την πορεία του Δήμου μας, την πιστοποίηση ενός τεράστιου και δυσβάσταχτου ανοίγματος στις οικονομικές υποχρεώσεις των Γιαννιτσών που μετά από δικές μας επισημάνσεις και πιεστικές παρεμβάσεις αποκαλύφθηκε πως ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια Ευρώ!
Η τοποθέτηση της παράταξής μας «Τα Γιαννιτσά Μπροστά» ήταν ξεκάθαρη. Καταψηφίσαμε χωρίς περιστροφές αυτόν τον προϋπολογισμό που παρά τις μεγαλοστομίες και τα ωραία λόγια του Δημάρχου και των συνεργατών του, αποτελεί μνημείο αποτυχημένης πολιτικής καθώς ούτε τάξη βάζει στα άθλια οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας και ούτε φυσικά αναδεικνύει και καλύπτει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες σε έργα και υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Καταψηφίσαμε αυτόν τον πλασματικό και ανεδαφικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η παρούσα πλειοψηφία γιατί αρνηθήκαμε να γίνουμε συνεργοί και συμμέτοχοι στην πολιτική του «τίποτα». Όσο και να ψάξουν ακόμα και οι πιο καλόπιστοι πολίτες στο κείμενο που κατατέθηκε δεν θα βρουν ούτε ένα ευρώ για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου που μεγαλόστομα έλεγαν πως αποτελεί προτεραιότητα, δεν θα βρουν ούτε ένα ευρώ για τις νέες υποδομές για την βελτίωση της καθημερινότητας που απαιτούνται επιτακτικά, δεν θα βρουν ούτε ένα ευρώ για νέες μελέτες σε έργα που μπορούν να ενταχθούν στο νέο κοινοτικό πλαίσιο(ΕΣΠΑ) που ανοίγει, δεν θα βρούν ούτε ένα ευρώ απο νέα προγράμματα που άλλοι δήμοι καρπώνονται, δεν θα βρούν ούτε ένα ευρώ απο διαφορετικές πηγές που η νέα διοίκηση δήθεν θα έφερνε στο Δήμο , όπως από τα προεκλογικά μπαλκόνια διατυμπάνιζαν πως θα πετύχαιναν.
Αντιθέτως, φυλλομετρώντας έστω, κανείς το κείμενο του προϋπολογισμού, θα διαπιστώσει την πλασματικότητα , την ανεδαφικότητα και την υποκρισία του. Το άλλοθι και η ανοχή στο επιχείρημα πως πρόκειται για νέα διοίκηση που ακόμα εκπαιδεύεται, έχει από καιρό παρέλθει. Η διοίκηση του κ. Παπανικολάου κρίνεται και αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητα της που στον τρίτο χρόνο της έχει πια πείσει τους δημότες μας πως είναι όχι μόνο στάσιμη και αρνητική αλλά πολύ χειρότερα οδηγεί τον τόπο μας πολλά χρόνια πίσω.
Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτόν τον τόπο. Τίποτα δεν προχωρά μπροστά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να λήξει. Και θα λήξει μέσα απο ένα νέο , ενωτικό και πλειοψηφικό ρεύμα που θα φέρει επιτέλους μια νέα δυναμική στον Δήμο μας.

Σχόλια