Σοβαρό πρόβλημα με το πόσιμο νερό αντιμετώπισε στην Ημαθία

Σοβαρό πρόβλημα με το πόσιμο νερό αντιμετώπισε στην Ημαθία
21 Σεπτεμβρίου, 2007

Σοβαρό πρόβλημα με το πόσιμο νερό αντιμετώπισε στην Ημαθία

Σοβαρό πρόβλημα με το πόσιμο νερό αντιμετώπισε στην Ημαθία, το Δημοτικό Διαμέρισμα του Σταυρού του Δήμου Αντιγονιδών από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

 

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό από μια οικογένεια του χωριού που παρατήρησε έντονη δυσοσμία ενώ έκανε μπάνιο το μικρό παιδί . Ειδοποιήθηκε αμέσως η Δημοτική Αρχή που διέκοψε την παροχή νερού στο δίκτυο.

 

Συμφωνα με τις πληροφορίες το νερό είχε παχύρευστη μορφή με αφρό και έντονη οσμή φάρμακου.

 

Τα πρώτα δείγματα τόσο από τον υδατόπυργο όσο και από σημεία του δικτύου που στάλθηκαν για ανάλυση στο εργαστήριο του Κοπανού έδειξαν υψηλή συγκέντρωση σε ένα είδος φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό δεντροκαλλιεργιών.

 

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας, που έστειλε δείγματα του νερού στα εργαστήρια των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των ημερών.

 

Το τμήμα Ασφαλείας πήρε καταθέσεις από κατοίκους του χωριού ερευνώντας το περιστατικό ενώ χθες διατάχθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, Ευθυμία Τσιράκογλου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

 

Ο Δήμαρχος Αντιγονιδών, Γρηγόρης Στεργιόπουλος μετά από απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο απέδωσε τη μόλυνση του νερού σε αναρρόφηση φυτοφαρμάκου από το δίκτυο ύδρευσης, ίσως από ραντιστικά βυτία παραγωγών που χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα χωρίς να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία των κατοικων.

 

Τόνισε επίσης, ότι από την περασμένη Παρασκευή υπήρξε αντικατάσταση των σωληνώσεων στην περιοχή που εντοπίστηκε το πρόβλημα, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και έγινε πλύση του δικτύου, οπότε το νερό έχει δοθεί στους κατοίκους έπειτα και από τις τελευταίες χημικές αναλύσεις που βγήκαν καθαρές χωρίς πλέον να υπάρχει πρόβλημα.

 

 

Σχόλια