Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Καλής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Καλής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1
3 Μαΐου, 2023

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Καλής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συμμετοχή, 2 εκπαιδευτικών του σχολείου μας, «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΗΣ» στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων.

Ο κ. Χριστοφορίδης Ιωάννης Συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κ. Καρυπίδης Χαράλαμπος συμμετείχαν και παρακολούθησαν ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Βαρκελώνη από 27 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2023.

 

Οι συμμετέχοντες

kataghrafi-1.JPG

Παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Virtual and Augmented Reality for Schools” «Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στα σχολεία». με στόχο, να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί στη χρήση των νέων αυτών εργαλείων και στην ενσωμάτωσή τους στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από Ιταλία. Ανταλλάξαν απόψεις, ενημερωθήκαν για νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και δράσεις και άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας για μελλοντική συνεργασία σε προγράμματα κινητικότητας μαθητών Erasmus+.

 

Στην αίθουσα διδασκαλίας

kataghrafi2.JPG

Ως αποτέλεσμα του προγράμματος, θα αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες και θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του σχολείου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον πρωταρχικό στόχο του σχολείου μας, που είναι η ευημερία, τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου καθώς και οι νεοαποκτηθείσες γνώσεις θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, σε ενδοσχολική επιμόρφωση (τόσο στους μαθητές μας όσο και στους συναδέλφους), στο πλαίσιο της διάχυσης καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο Συντονιστής Erasmus

Χριστοφορίδης Ιωάννης

Σχόλια