Συνάντηση Δημάρχου Αριδαίας, Πέτρου Ζέρζη με αγροφύλακες

Συνάντηση Δημάρχου Αριδαίας, Πέτρου Ζέρζη με αγροφύλακες
16 Απριλίου, 2008

Συνάντηση Δημάρχου Αριδαίας, Πέτρου Ζέρζη με αγροφύλακες

Την Δευτέρα 14 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αριδαίας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συνάντηση του Δημάρχου Αριδαίας, Πέτρου Ζέρζη με τους προέδρους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου και τους νεοπροσληφθέντες αγροφύλακες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Πρ. Δεμίρης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευαγγ. Βέσκος και Γ. Τζιβιτζίδης.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος, ευχήθηκε καταρχήν σε όλους υγεία και προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Τόνισε πως προσβλέπει και θεωρεί σίγουρη την αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών, προκειμένου, με συλλογική οργάνωση, να βρεθούν λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.
Καταρχήν, ζήτησε από τους προέδρους να συνεργαστούν με τους αγροφύλακες, κυρίως σε θέματα καθαριότητας και τάξης, εντός και εκτός των οικισμών, σε μια προσπάθεια να αφυπνιστεί ο πολίτης και να συμμετάσχει στην ευρύτερη προσπάθεια του Δήμου για εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και της περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Ενημέρωσε ακόμη τους παρευρισκόμενους πως στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν καθαρές, κι αυτό είναι χρέος όλων.
Τέλος, προέτρεψε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αριδαίας, να προχωρήσουν στον καθορισμό χώρων, όπου θα μεταφέρονται τα αδρανή υλικά, στη σήμανση των χώρων αυτών και την ενημέρωση του κοινού και των αμμοληπτών.
Στην προσπάθειά τους αυτή ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως θα έχουν την πλήρη στήριξη του Δήμου και πως, παρά τον κόπο και τον χρόνο που πρέπει να σπαταλήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, τα αποτελέσματα μιας στοχευμένης και ολοκληρωμένης εκστρατείας ενάντια στην αδιαφορία και ασυνειδησία πολλών συμπολιτών μας , θα έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της αισθητικής του τόπου μας.
Την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Πρόεδροι και οι αγροφύλακες και με την οποία δόθηκε αφορμή να τεθούν προβληματισμοί και να αναζητηθούν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα, όπως ο καθορισμός χώρων ταφής ζώων και περιοχών βοσκής. Τόσο οι πρόεδροι όσο και οι αγροφύλακες υποσχέθηκαν πως θα συνεργασθούν αρμονικά και, ταυτοχρόνως με τη συνδρομή του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν χρειάζεται, θα προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν την εικόνα της περιοχής μας.

Σχόλια