ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ
25 Αυγούστου, 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ KAI ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Συνάντηση είχε στις 25 Αυγούστου ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ν.Δ., με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σωτήρη Χατζηγάκη στον οποίο έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Πέλλας από την μειωμένης παραγωγή σε πολλά αγροτικά προϊόντα όπως: κορόμηλα, βερίκοκα, αμύγδαλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια , μήλα, αχλάδια, κυδώνια, ακτινίδια, συμπύρηνα ροδάκινα, και την ακαρπία στα σπαράγγια και σιτηρά.
Για το θέμα αυτό ο κ.Τζαμτζής κατέθεσε επιστολή στον Υπουργό κ.Χατζηγάκη την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Τζαμτζή:
« Κύριε Υπουργέ,

Στο Νομό Πέλλας σε πολλές παραγωγές υπάρχει όπως γνωρίζετε έντονο το πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής και της ακαρπίας σε πολλά αγροτικά προϊόντα.
Από το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια έχουν γίνει εκτιμήσεις για όλα τα προϊόντα που είχαν πρόβλημα μειωμένης παραγωγής και αυτά είναι: κορόμηλα, βερίκοκα, αμύγδαλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, μήλα, αχλάδια, κυδώνια, ακτινίδια, συμπύρηνα ροδάκινα και ακαρπίας στα σπαράγγια και σιτηρά, για τα οποία έχουν σταλεί πλήρη στοιχεία από τον ΕΛΓΑ της Βέροιας προς τα κεντρικά του ΕΛΓΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Σας παρακαλώ να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της σύστασης και υπογραφής της ΚΥΑ για την αποζημίωση των ζημιών από τη μειωμένη παραγωγή και την ακαρπία στα παραπάνω προϊόντα, έτσι ώστε να γίνει εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών για να μη γίνουν αδικίες στους αγρότες.»

Σχόλια