Το Επιμελητήριο Πέλλας στον Υπ.Μεταφορών

Το Επιμελητήριο Πέλλας στον Υπ.Μεταφορών
20 Μαρτίου, 2008

Το Επιμελητήριο Πέλλας στον Υπ.Μεταφορών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΕΕ, επισκέφτηκαν τον Υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάθηκαν από το Προεδρείο της ΚΕΕΕ συγκριμένα θέματα που αφορούσαν πάγια αιτήματα των παραγωγικών τάξεων της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Τσώτσος έθεσε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδος και του Νομού Πέλλας. Πιο Συγκεκριμένα:
Τη Σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας με τη Μόσχα ώστε να εξάγονται με ταχύτητα και μειωμένο κόστος τα προϊόντα. Είναι αίτημα των Εξαγωγέων και των Επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος και κυρίως των Εξαγωγέων του Νομού Πέλλας. Η Πρόταση του Επιμελητηρίου Πέλλας συμπίπτει με την πρόταση του Υπουργού Μεταφορών της Βουλγαρίας, ο οποίος έχει δηλώσει την επιθυμία για σιδηροδρομική σύνδεση με την Ελλάδα με σκοπό την μεταφορά εμπορευμάτων.
Την επιτάχυνση της μελέτης για Προαστιακό Σιδηρόδρομο Ν. Πέλλας με ουσιαστική λειτουργία από και προς Θεσσαλονίκη.
Τη Δημιουργία Αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σε πρώτη φάση να λειτουργήσει KARGO για την μεταφορά προϊόντων και σε 2η φάση ως Αεροδρόμιο Βορείου Ελλάδος & Βαλκανίων.

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης είδε πολύ θετικά τα αιτήματα της ΚΕΕΕ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας και δεσμεύτηκε για την εξέταση και την επίλυσή τους.

Σχόλια