ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
12 Σεπτεμβρίου, 2022

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·
Ξεκινάμε σήμερα την φετινή σχολική μας χρονιά με τους αγιασμούς των σχολείων. Με την πράξη μας αυτή ζητούμε την ευλογία από τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό, διότι Αυτός είναι το Α και το Ω. Από Αυτόν ξεκινούν όλα τα καλά και σ' Αυτόν ολοκληρώνονται. Ο ίδιος τόνισε ότι χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε το οποίο να έχει αληθινή και αιώνια αξία.
Διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο ότι ένας αγιώτατος άνθρωπος, ο γηραλέος Συμεών, όταν πήρε στην αγκαλιά του το θείο βρέφος, είπε την γνωστή προφητεία: «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον» (Λκ. 2,34). Η προφητεία του αυτή εκπληρώνεται συνεχώς σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητος. Άλλοι άνθρωποι και λαοί αποδέχονται τον Χριστό και σώζονται και άλλοι τον απορρίπτουν και χάνονται. Σε άλλες ιστορικές περιόδους η ανθρωπότητα πλησιάζει το πρόσωπο του Χριστού και αγιάζεται και φωτίζεται και σε άλλες απομακρύνεται και περιπλέκεται στις αμαρτίες και το σκοτάδι. Στις ημέρες μας με λύπη βλέπουμε την ανθρωπότητα να απομακρύνεται από την πίστη προς το πρόσωπο του Χριστού. Πάλι όμως θα έλθουν καιροί φωτεινοί, και ίσως δεν είναι μακριά, που η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στον Κύριό της.
Με αφορμή αυτές τις σκέψεις ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας το φετινό σχολικό έτος να τους φέρει πιο κοντά στον Χριστό, που είναι η πηγή της σοφίας, της γνώσεως και της αιωνίου ζωής, για να αγιάσουν, να βαθύνουν και να πλατύνουν τις γνώσεις τους και να έχουν την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

Σχόλια