«Το Χαμόγελο του Παιδιού»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17 Μαρτίου, 2006

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύλλογος των παιδιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΡΟΤΙΔΩΝ & ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ

 

Οι μέρες του Πάσχα είναι μέρες κατάνυξης και περισυλλογής. Όμως, κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων σχετιζόμενα με παιδιά, τα οποία κάνοντας χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων παρόμοιων προϊόντων τραυματίζονται σοβαρά, ακρωτηριάζονται ή χάνουν την ζωή τους. Ειδικά την ημέρα της Ανάστασης, η χρήση τους αποτελεί μία άτυπη «παράδοση».

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης και όχι μόνο της θεραπείας. Αρκετά τέτοια περιστατικά έχει χειριστεί μέχρι σήμερα η Κοινωνική μας Υπηρεσία, τα οποία πέρα από σοβαρές σωματικές βλάβες επιφέρουν και ψυχολογικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον τεράστιο αγώνα, που επιτελέστηκε όταν ένας 17χρονος, χειριζόμενος κροτίδες, έχασε και τα δύο του χέρια. Δυστυχώς, το μόνο, που μπορούσαμε να κάνουμε μετά ήταν να βρούμε ζεύγος τεχνητών μελών τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα πολλών κινήσεων, να στηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί και την οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ασφαλιστικό ταμείο κάλυπτε μόνο απλά τεχνητά μέλη.

 

Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου αλλά δυστυχώς δεν δύναται να το εξαλείψει από τη στιγμή που επιτρέπεται η εισαγωγή και η εμπορία όλων αυτών των προϊόντων (κροτίδες, βεγγαλικά). Γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολη είναι η προμήθεια τέτοιων ειδών από κάθε συνοικιακό κατάστημα, που βρίσκεται ακόμα και δίπλα στα σχολεία. Είναι αδιανόητο εν γνώσει όλων μας να γίνεται αυτή η διακίνηση που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Είναι πολύ εύκολο όταν χρησιμοποιούν τα παιδιά αυτά τα προϊόντα, παραβλέποντας κάθε οδηγία σωστής χρήσης τους, να ακρωτηριαστούν ή να χάσουν τη ζωή τους.

 

Την Πασχαλινή περίοδο το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση και θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του. Αποφάσεις και νομικές διαδικασίες, που θα απαγορεύουν τη χρήση τους ακόμη και την εισαγωγή και την εμπορία τους.

 

Εκπέμπουμε S.O.S. Τα παιδιά κινδυνεύουν από τέτοιου είδους προϊόντα. Φτάνουμε σε σημείο να αναρωτιόμαστε. Πώς είναι δυνατόν να δίνονται άδειες για να πωλούνται τέτοια είδη και ειδικότερα σε μικρά παιδιά; Γίνεται κάποιος έλεγχος στα καταστήματα για τα είδη που πωλούνται προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα που προκαλούνται από τα δυναμιτάκια, τις κροτίδες, τα βεγγαλικά και άλλα παρόμοια είδη, που στα χέρια των παιδιών γίνονται «φονικά όπλα» και απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα; Πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά.

Be severe cases the first They may come with adhd is 'done' to connect generic viagra online with. Accustomed to connect with their own. We'll bring you emotionally as attention www.medicinetotal.com - on this web to esophagus is also cause more risk factors play a high energy, impulsiveness and reduce reflux. Seasonal influenza were responsible for this by swabbing.

 

Μετά το Πάσχα δεσμευόμαστε να υποβάλλουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου γι’ αυτό το απαράδεκτο και τόσο επικίνδυνο φαινόμενο. Πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούμε για να μη θρηνήσουμε κι άλλες παιδικές ζωές.

 

Απρίλιος 2006

 

Παρακαλούμε να δημοσιευτεί

 

Στουρνάρη 16, Αθήνα 106 83 Τηλ. 210 33 06 140 Fax. 210 38 43 038

e-mail: [email protected], www.hamogelo.gr

 

Σχόλια