Τα lifestyle tips που κάθε πολυάσχολη γυναίκα οφείλει να γνωρίζει

Τα lifestyle tips που κάθε πολυάσχολη γυναίκα οφείλει να γνωρίζει
23 Απριλίου, 2014

Τα lifestyle tips που κάθε πολυάσχολη γυναίκα οφείλει να γνωρίζει

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπo

Είσαι ομολογουμένως μια πολυάσχολη γυναίκα. Οι υποχρεώσεις δε σου αφήνουν τα χρονικά περιθώρια να αφιερώσεις περισσότερες στιγμές σε αγαπημένες ασχολίες ή και ακόμα στον εαυτό σου. Διάβασε και ακολούθησε τα παρακάτω tips για να επαναφέρεις τις ισορροπίες στη ζωή σου.

1. Θέσε τον εαυτό σου σε προτεραιότητα.
Πολλές φορές επικεντρώνουμε όλη μας την προσοχή στους άλλους, παραμελώντας τον εαυτό μας. Μην ξεχνάς ότι αν δεν είσαι εσύ πρώτα καλά δε μπορείς να προσφέρεις στους άλλους όσα θα ήθελες. Δώσε επομένως προτεραιότητα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου καθώς έτσι θα εξασφαλίσεις αυτό το πλήρες συναίσθημα. Ο περίγυρός σου θα είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος από τη στιγμή που εσύ θα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Η ευτυχία είναι κάτι μεταδοτικό γι' αυτό αρκεί να έχεις ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

2. Αφιέρωσε χρόνο για πρωινή γυμναστική.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική τις πρωινές ώρες μπορεί γρήγορα να σε τονώσει, να σου χαρίσει ενέργεια και ζωντάνια, ενώ βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα άγχους καθώς επιφέρει ισορροπία στις ορμόνες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξυπνήσεις μια ώρα νωρίτερα από τη συνηθισμένη και να προσφέρεις στον εαυτό σου αυτό το πολύτιμο δώρο ευεξίας που θα λειτουργήσει ευεργετικά σε όλο το υπόλοιπο της μέρας σου.

3. Πάρε μια μέρα ρεπό.
Το να δίνεις που και που στον εαυτό σου ρεπό μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στη γενικότερη υγεία και ψυχολογία σου. Μια μέρα μακριά από τους συνήθεις γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της δουλειάς και η αφιέρωση του αντίστοιχου με τα αγαπημένα σου άτομα, κοντά στη φύση και με καλό φαγητό, είναι ό,τι καλύτερο και τονωτικό που θα σε βγάλει από τη ρουτίνα και θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Θα δεις πως την επομένη που θα επιστρέψεις στα εργασιακά καθήκοντα με περισσότερη όρεξη.

4. Κατανάλωσε ένα ζεστό γεύμα σε καθημερινή βάση.
Είναι γεγονός πως όταν είσαι απασχολημένη το φαγητό μοιραίως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, καταλήγεις να τρως γρήγορα και πολύ μικρά γεύματα με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείς τον οργανισμό με την απαιτούμενη ενέργεια. Φρόντισε να το αλλάξεις αυτό το μοτίβο, προσπαθώντας να τρως τουλάχιστον ένα ζεστό γεύμα την ημέρα. Σύντομα θα παρατηρήσεις ότι το αίσθημα της πείνας θα σταματήσει καθώς νιώθεις πλήρης χάρη σε αυτό το έξυπνο τρικ.

Σχόλια