Υγεία

  • Μικρότερος κίνδυνος διαβήτη για όσους τρώνε πλήρη γαλακτοκομικά

    13 Απριλίου, 2016

    Αν σας αρέσουν τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν αντέχετε τα λάιτ, η είδηση που ακολουθεί μάλλον θα σας χαροποιήσει. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε είναι γάλα είτε τυριά και γιαούρτια, ενδέχεται να είναι πιο υγιεινά απ’ ό,τι τα λίγων λιπαρών και τα άπαχα διότι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως […]

  • 4 μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Έδεσσας και 9 μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

    12 Απριλίου, 2016

    Γιάννης Σηφάκης: Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 13 θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Πέλλας Η κυβέρνηση στηρίζει την δημόσια υγεία και στην Πέλλα. Ενέκρινε την πρόσληψη 13 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Πέλλας. Να σημειωθεί ότι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνονται μετά από 6 χρόνια συστηματικής υποβάθμισης και παραμέλησης του δημόσιου συστήματος. Επισυνάπτεται το απόσπασμα […]

  • Δήμος Πέλλας: Ανακοίνωση για τους ανασφάλιστους πολίτες

    12 Απριλίου, 2016

    Από την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας γίνεται γνωστό ότι στις 04/04/2016 δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/04.04.2016-(ΦΕΚ 908 B’/2016) «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»η έκδοση της οποίας προβλεπόταν στο αρ. 33 του Νόμου 4368/2016 και αφορούσε την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Με […]

  • Το ροχαλητό δεν είναι αθώο

    11 Απριλίου, 2016

    Η υπνική άπνοια δεν είναι κάτι φυσιολογικό γι’ αυτό τα συμπτώματα ροχαλητού και η έγκαιρη διάγνωσή της είναι σημαντικά, ιδίως σήμερα που υπάρχει ριζική αντιμετώπισή της. Το ροχαλητό είναι ο κραδασμός που παράγεται κατά τον ύπνο, όταν «κολλάνε» τα τοιχώματα του ανώτερου αναπνευστικού, λόγω αυξημένης αντίστασης στη δίοδο του αέρα, επειδή υπάρχουν εμπόδια στη διαδρομή […]

  • Πώς τα φρούτα γίνονται ασπίδα κατά του εγκεφαλικού, του εμφράγματος και του πρόωρου θανάτου

    10 Απριλίου, 2016

    Οι άνθρωποι που τρώνε φρέσκα φρούτα καθημερινά ή έστω τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Τμήματος Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή […]

  • Κρέας και τυρί μικραίνουν τη ζωή -Μια έρευνα χτυπάει κόκκινο

    10 Απριλίου, 2016

    Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για όλους όσοι ακολουθούν μια δυτικού τύπου διατροφή πλούσια σε μπριζόλες, μπιφτέκια και άλλα τρόφιμα ζωικής πρωτεΐνης. Δυο νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε κρέας και τυρί όταν καταναλώνεται στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης. Ωστόσο η ίδια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε […]

  • Γιατί η αϋπνία μας κάνει να νιώθουμε σαν ζόμπι

    6 Απριλίου, 2016

    Όλοι, λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον ύπνο μας και έχουν υπάρξει φορές που δυσκολευτήκαμε να κοιμηθούμε. Την επόμενη ημέρα αισθανόμαστε σαν ζόμπι. Δηλαδή αισθανόμαστε να έχουμε μια παράξενη αίσθηση της πραγματικότητας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Κινέζοι επιστήμονες λένε πως έχουν την απάντηση. Ερευνητές από το Λαϊκό Νοσοκομείο της επαρχίας Guangdong στην Κίνα μελέτησαν […]

  • Τα καρύδια ρίχνουν την χοληστερίνη και δεν παχαίνουν

    5 Απριλίου, 2016

    Νέα στοιχεία ότι η συστηματική κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών μπορεί να ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία, ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Βαρκελώνη και την Καλιφόρνια. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 707 εθελοντές ηλικίας άνω των 65 ετών ανακάλυψαν πως όσοι πρόσθεσαν μία χούφτα καρύδια στην ημερήσια διατροφή τους παρουσίασαν μέσα σε ένα χρόνο σημαντική μείωση των επιπέδων […]

  • Η μεσογειακή διατροφή δεν αυξάνει τον κίνδυνο για κάταγμα

    31 Μαρτίου, 2016

    Οι γυναίκες που ακολουθούν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής μπορεί να διατρέχουν λίγο μειωμένο κίνδυνο κατάγματος λόγω οστεοπόρωσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το εύρημα αυτό θεωρείται σημαντικό, διότι η παραδοσιακή μεσογειακή (και ελληνική) διατροφή δεν συνιστά ιδιαίτερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία είναι απαραίτητα για γερά οστά και επομένως θα περίμενε κανείς ότι αυξάνει […]

  • Η βιταμίνη C προστατεύει από τον καταρράκτη

    28 Μαρτίου, 2016

    Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να προστατεύουν τα μάτια τους από τον καταρράκτη, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες. Μάλιστα η προστασία από το θόλωμα του φακού του ματιού ισχύει ανεξάρτητα από την τυχόν γενετική προδιάθεσή τους για την ανάπτυξή του, γράφουν στην επιθεώρηση «Ophthalmology». Πολύ καλές πηγές βιταμίνης C […]