Υγεία

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Οι προκλήσεις και τα νέα δεδομένα

    1 Δεκεμβρίου, 2015

    Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS, συνεχίζει να είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά για τις χώρες με μέσο και χαμηλό ΑΕΠ. Εκεί καταγράφονται διαγνώσεις χιλιάδων νέων κρουσμάτων κάθε χρόνο, ενώ οι μικρότερης ηλικίας γυναίκες στην υποσαχάρια Αφρική διατρέχουν τον […]

  • Δημιούργησαν τεχνητές φωνητικές χορδές

    1 Δεκεμβρίου, 2015

    ΜΑΝΤΙΣΟΝ, Ουισκόνσιν. Φωνητικές χορδές στο εργαστήριο κατασκεύασαν Αμερικανοί επιστήμονες, δημιουργώντας την προοπτική αποκατάστασης της φωνής εκατομμυρίων ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και άλλα νοσήματα του φάρυγγα. Η έρευνα, όμως, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση Science Translational Medicine. Ο ιστός παρέμεινε ζωντανός για τρεις μήνες σε ποντίκια […]

  • Ο Έλληνας κορυφαίος οφθαλμίατρος -Είναι ανάμεσα στους 100 top του κόσμου [εικόνες]

    30 Νοεμβρίου, 2015

    Ένας Έλληνας καθηγητής Οφθαλμολογίας, στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ, σώζει όχι μόνο μάτια αλλά και ζωές με μία μέθοδο που χρησιμοποιεί εδώ και 40 χρόνια και η οποία ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Γραγουδά, ο οποίος χρησιμοποιώντας ακτινοβολία με δέσμη πρωτονίων έχει θεραπεύσει περισσότερους από 4000 ασθενείς που έπασχαν από οφθαλμικό […]

  • Η διατροφική αξία της βρώμης

    25 Νοεμβρίου, 2015

    Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Βρώμη & Υγεία Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα: Η βρώμη είναι πλούσια σε β-γλυκάνες, μια κατηγορία φυτικών ινών που […]

  • Λωτός: Η άγνωστη υπερτροφή

    22 Νοεμβρίου, 2015

    Ένα από τα πιο αδικημένα φρούτα, ο λωτός σχεδόν άγνωστος για τους περισσότερους δεν έχει καταφέρει να πάρει την θέση που αξίζει στην διατροφή μας. Πάμε να τον γνωρίσουμε…. Το χρυσοκόκκινο χρώμα του οφείλεται σταφλαβονοειδή, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα γλυκιά όταν ωριμάσει και τα συστατικά που μπορεί να δώσει στον […]

  • ΗΠΑ: Εγκρίθηκε για ανθρώπινη κατανάλωση γενετικά τροποποιημένος σολομός

    20 Νοεμβρίου, 2015

    Έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έλαβε ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός για εμπορική διάθεση, και μάλιστα χωρίς ειδική σήμανση επί της συσκευασίας του. Ο FDA έδωσε την έγκριση στο πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο για ανθρώπινηκατανάλωση με το σκεπτικό ότι είναι ασφαλές για τους καταναλωτές, ενώ θεωρεί περιττή την υποχρεωτική σήμανση, επειδή […]

  • Κάστανο το «φάρμακο» του χειμώνα

    19 Νοεμβρίου, 2015

    Τρώγονται ψητά ή βραστά, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική, ενώ σε κάποιες περιοχές της Ασίας γίνονται ακόμη και αλεύρι. Χαρακτηρίζονται- και όχι άδικα- ο σούπερ καρπός του χειμώνα: Γίνονται γλυκό του κουταλιού, κρέμα, ενώ μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα ή να τα προσθέσετε στη γέμιση της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας. Μιλάμε για τα κάστανα […]

  • Κρατήστε τη φόρμα σας και στη δουλειά – 5 τιπς για να μην πάρετε κιλά

    18 Νοεμβρίου, 2015

    Είναι δύσκολο για τις περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διατροφή, όταν το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο ραντεβού και είναι συνέχεια στο «πόδι». Ωστόσο, όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και με μικρά μυστικά μπορείτε να διατηρήσετε τη φόρμα σας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ακόμα και αν είστε εργασιομανής! Αντικαταστήστε τα σνακς με φρέσκα φρούτα Ενας […]

  • Γιατί τα παιδιά που τρώνε πρωινό παίρνουν καλύτερους βαθμούς

    18 Νοεμβρίου, 2015

    Οι μαθητές του Δημοτικού που τρώνε πρωινό πριν πάνε στο σχολείο, έχουν έως διπλάσια πιθανότητα να πετύχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της τάξης τους, σε σχέση με όσα παιδιά δεν τρώνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που διαπιστώνει με βεβαιότητα τέτοια θετική συσχέτιση του πρωινού με τις […]

  • Άφθες στο στόμα: Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι

    16 Νοεμβρίου, 2015

    Άφθες στο στόμα: Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι Οι άφθες ή άφτρες είναι στοματικά έλκη (πληγές) που εμφανίζονται στο στόμα, συχνά στο εσωτερικό από τα μάγουλα. Τα στοματικά έλκη, επίσης γνωστά και ως αφθώδη έλκη, μπορεί να είναι επώδυνα όταν τρώτε, πίνετε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας. Οι άφθες είναι συνήθως ακίνδυνες και […]